Вече има лекарство, което да прави мъжа гей

Представете си следната ситуация. Човек, когото познавате със способността му да привлича жените и да се хвали със стотици завоевания в леглото, изведнъж да започне да ви гледа  странно и да ви  заглежда още по-странно в мъжката тоалетна. Как ще се почувствате като разберете, че той вече си пада по мъже? Нещо такова се е случило на един нещастен мъж и то във франция.

Жител на Франция заведе съдебно дело срещу фармацевтичната компания и лекаря си. Мъжът твърди, че предписаните му медикаменти са му причинили натрапчива необходимост  от хомосексуални  отношения  и хазарта.

Според адвокатите на 51-годишният Дидие Жамбара, поведението на   жененият мъж, който има две деца, се променя драматично през 2003 г., след като той започнал да приема лекарството Requip (ропинирол от групата неерголинови агонисто на допаминовите рецептори). Медикаменти са му били предписани против болестта на Паркинсон.

Във французина се появила болезнена страст към хазарта,  заради което пропилял семейните спестявания и започнал даже да  краде.

Освен това Жамбара започнал  да изпитва натрапчива потребност от  хомосексуални връзки, които го принуждавали да се облича като  жена и дори се регистрирал в сайт за запознанства за гей мъже в интернет. Срещите му  с непознати хора   довело до това, че Жамбара бил и изнасилен.

Според французина, ужасявайки се от  последствията на тези натрапчиви желания, той се опитвал три пъти да се самоубие.

След спиране на лекарството през 2005 г., желанията и поведението на Жамбара се връщат към нормалното. Въпреки това,   той е получил тежки психологически травми и е освободен от поста си в Министерството на отбраната.

В своя съдебен иск Жамбара е поиксал от компанията GlaxoSmithKline, която „произвежда дефектния препарат, и от невролога, който не му е предоставил пълна информация за страничните ефекти на лекарството , компенсация от 450 000 евро.

Необходимо е да се добави, че от края на 90-тте години се появяват съобщения за  способността на ропинирола да причинява  хиперсексуалност и пристрастяването към хазарта. Въпреки това предупреждение за това се появат в листовката едва през  2006 година.

Б.ред. Какво ли си мислят жени, които искат да се отърват от мъжете си?

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *