Астрономите знаят сценария как ще загине Земята

Астрономи са открили  в Космоса система, състояща се от един червен гигант KIC 05807616 и две въртящи се около умиращата звезда планети (KOI 55.01 и 55.02 KOI) с размера на Юпитер.

Според Daily Mail, тази ситуация практически с точност възпроизвежда бъдещето на Земята след 5 милиарда години, когато Слънцето ще унищожи нашата планета.

„Учените внимателно изучават снимки и други материали, получени от спътника на НАСА Keплер.  Видяното не предизвиква ентусиазъм у астрономите – пише Джовани Капрара в статия, публикувана в Corriere della Sera.

Учените видели какво е останало от двете планети след  разширяване на тяхното Слънце. Около майката звезда се въртят само ядрата на бившите и планети.

„Тази драматична история ще се повтори и с нашата Земя след около 5 милиарда години, но нейната смърт ще настъпи много по-рано, защото с началото на трансформацията на нашата звезда ще се засили слънчевия вятър, които ще изхвърли синята планета от сегашната и орбита, което ще довело до нарушаване всички стабилни процеси на Земята „- пише изданието.

Земята е  много малка планета, тя няма да оцелее при тази катастрофа. Юпитер и Сатурн, според астрофизиците, имат по-големи шансове. Това ще се случи само след 4 – 5 милиарда години, а до тогава не се знае дали някой ще живее на нашата планета.

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *