Пет неща, които би трябвало, но не ни ощастливяват

Ако изведнъж   намерите някакъв странен артефакт, с който може да се вселите в един от седемте  милиарда човека на планетата, бихте ли го използвали? Вероятно не. От страх да не попаднете в тялото на някой бедняк  от Нигерия (бел.ред.: или България).

Какво означава това   за всички нас? Според експертите, всичко онова, в което вярваме, че трябва да ни направи щастливи, е ужасна заблуда. И така.

5. Слава

Славата за човечеството не е нещо ново. В продължение на хиляди години, богатството и сигурността са го безпокоили много повече. Сега го вълнува славата. Очевидно  това е  усещането, че в наши дни всеки може да стане известен – риалити шоу и YouTube са доказали, че може  да се стане  известен само за един ден. Но има и друг, по-малко очевиден фактор. И това обяснява защо толкова много известни хора са недоволни.

Така че какъв е проблемът?

Експертите казват, че там, където има желаещи да се прославят, там ще намерите   пренебрегване у дома. Родителите  или липсват, или са бездушни. Оказва се, че жаждата за слава произхожда от семейства с един родител. Само половината от днешните деца живеят с техните двама истински родители.

Децата са програмирани от природата да обичат родителите си, но родителите не отвръщат на любовта им. Славата позволява да се запълни тази празнина. Когато сте  известен, сте обичан от милиони, но ти дори не знаете имената им. Тези отношения са напълно едностранни. Те прекарват часове на студа, за да чакат  за   автограф, а вие просто ги гледате по пътя си от лимузината.

Но това не е всичко …

Оказва се, че такава ерзац любов е слаб заместител. Известните хора е  четири пъти по-вероятно да се самоубият.

Но това не е всичко …

Ако вие твърдите, че сте имали прекрасни родители, а  славата все още изглежда привлекателна за вас, ние не сме приключили още. Проучванията показват, че за един човек няма нищо по-стресиращо, когато неговите цели са свързани с одобрението на другите. Особено, когато „Другите“ са странна тълпа от непознати, които гледат на вас като на абсурдно нереалистичен идеал, който е базиран на споменаването ви в медиите и изобилието от обработени с фотошоп снимки.

Можете да търсите утеха в кръга на приятелите си, но сега вашите приятели ще бъдат заменени от присламчили се към вас мижитурки и задници, които   използват славата ви и жадуват дори и за секунда да се окажат в светлината на прожекторите.

Например,  напивали ли сте се поне веднъж на някоя сбирка? Случвало ли ви се е   да се притеснявате, че някой от вашите  „приятелите“ ви снима как сте прегърнали тоалетната, а след това да прати тези снимки в жълто издание и да  погребе кариерата ви?

Какво пък,  станете известни  и   опитайте и това…

Следва

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *