Странен НЛО премина над Израел, Ливан и Йордания (видео)

Стотици израелци миналата вечер, 7 юни, са подгрели телефоните на полицията и други аварийни служби, за да съобщя, че виждат в небето „неидентифициран летящ обект.“

Според очевидци, „обектът“, движейки се по небето, е имал ярко- бял конусовиден шлейф. Някои казват, че шлейфът се усуквал в спирала.

Съобщения за тайнствен НЛО са подавани и в службите за спешна помощ в Ливан и Йордания. Ливански медии, цитират  учени, които предполагат, че това е взривил  се метеорит, който е оставил след себе шлейф от прах, като опашката на комета.

Израелски експерти, напротив, смятат, че това не е метеорит, а става дума за отломки на паднал от орбита сателит.

По-късно председателят на израелската астрономическа асоциация д-р Игал Петел предположи, че свидетелите са взели за НЛО руска балистична ракета. Според него, това се потвърждава от руските медии, които съобщават, че „стратегическите ракетни войски на Русия в четвъртък 7 юни успешно са тествали междуконтинентална балистична ракета Топол от полигона Капустин Яр в Астрахан“.

„Най-вероятно ракетата е излязла извън контрол и хората са видели нейни фрагменти и остатъци от гориво. Очевидно тя се е издигнала на височина 200-300 километра, така че е наблюдавана от много места,“ – каза д-р Петел.

Според сайта Walla подобен инцидент вече е имало през 2009 г., когато жителите на Норвегия сметнаха за НЛО неуспешен старт на междуконтиненталната балистична ракета „Булава“ – тогава свидетелите са видели в небето ярък син лъч под формата на спирала.

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *