„Птиците“ на Хичкок на живо в Хопкинсвил, САЩ

Малкото градче Хопкинсвил в Кентъки се превърна в място, където се въплъти в живота известният филм на ужасите на Алфред Хичкок “Птиците”. Милиони птици са се настанили града, създавайки заплаха за здравето на домашните любимци и хората, съобщава Ройтерс.

Сред “емигрантите” в града  доминират косове и скорци. Градът е побелял, но не от сняг, а от изпражненията на птиците, твърдят очевидци. Освен това птиците всяват доста страх у кучетата и други домашни животни.

Ветеринари предупреждават, че птиците “нашественици” може да станат източник на сериозната белодробна инфекция хистоплазмоза. Тази инфекция може да се намира в изпражненията на птиците и да причини смъртта на кучета,  а техните собственици могат да се разболеят сериозно.

 

Хопкинсвил, в който живеят малко над 30 хиляди души, не успява засега да се отърве от инвазията на птиците – макар да се  опитват да ги изплашат с  фойерверки и въздушни оръжия,  това има малък ефект, според местните жители.

Причините за масовата миграция на птиците  в Хопкинсвил все още са неизвестни. Според някои съобщения, птиците са нападали   града заради топлото време тази зима, тъй като температурата не пада под нулата.

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *