Членове на британското кралско семейство са практикували канибализъм

В нова книга за лечебните свойства на канибализма се казва, че в края на 18 век,  членове на кралското семейство на Великобритания са яли части от човешки тела.

Авторът допълва, че тази практика  не е била привилегия само на кралете, а  е широко разпространена сред висшите кръгове на Европа.

Медицински канибализъм: според д-р Кар, на смъртния си одър,  Queen Mary II през 1698 г., и чичо и крал Чарлз II през 1685 г.,   са яли вътрешностите на човешки черепи.

Дори и осъждайки канибализма в Новия свят, монарсите са използвали, пилиили носели пепелта от египетските мумии, човешки мазнини, плът, кости, кръв, мозък и кожа.

Според д-р Кар от  Durham University, туморите, извличани от мозъка на мъртви войници, са се използвали като лек за кръвотечение от носа.

Д-р Кар разказва: „части на човешкото тяло, като плът, кръв или кост, са се използвали широко като терапевтични средства в най-разпространените методи.“

Случаи на канибализъм е имало не само в Новия свят, както обикновено се смята, но и в Европа.

Това, за което все още рядко се говори в училищата, е записано в художествени и литературни текстове от  миналото: това са такива факти като например, че  Джеймс I е забранил употребата на трупове за медицински цели; Чарлз II е разработил собствени лекарства,   извлечени от трупове, а  Чарлз I също така включва използването на трупове за направа на лекарства.

Заедно с Чарлз II, списъкът на видни потребители или деятели в областта на медицината труп са Франциск I, хирургът на Елизабет I Джон Банистър, Eлизабет Грей – графиня на Кент, Robert Boyle, Thomas Willis, Уилям III и Queen Mary. “

Д-р Carr твърди, че историята на медицинския канибализъм повдига редица важни социални въпроси.

Според Кар  „медицинският канибализъм се е ползвал с  внушителен опит в в европейските научни, издателски, търговски мрежи и образователната наука.

Докато Джеймс I отказва да яде вътрешността на човешки череп, внукът му Чарлз II харесал идеята толкова много, че си купил рецептата. Плащайки за това около 6000 лири, той често сам изаваждал вътрешностите на черепите в личната си лаборатория.

Вътрешностите на череп – това е първото нещо, което поискал  Чарлз през февруари 1685 в началото на последната си болест. Освен него на смъртния си одър, това лекарство е приемала и Queen Mary  прз 1698 г. „

със съкращения от http://www.dailymail.co.uk/news/article-1389142/British-royalty-dined-human-flesh-dont-worry-300-years-ago.html#ixzz2bCDaT7bv

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *