Огромен астероид ще прелети край Земята

Огромен астероидможе да се наблюдава тази нощ дори и с   полупрофесионален телескоп. Небесното тяло ще премине  достатъчно близо до Земята (около 23 часа) – на разстояние 350 хиляди километра , а диаметърът му е  от 30 до 50 метра . Като цяло  обектът  е с големина колкото 15- етажна сграда.

За сравнение, Челябинският метеорит бе с диаметър около 14 м, и ако този астероид внезапно паднеше на Земята, щеше да предизвика разрушения  30 пъти по-големи от експлозията на небесното тяло в близост до Челябинск.
Както убеждават астрономите, няма от какво да се страхуваме, тъй като траекторията на астероида е безопасна за земните жители.

Обезпокоително е друго- този астероид е забелязан буквално преди часове, и ако бе насочен към Земята, то никой нямаше да може да го спре…

Related Posts

One thought on “Огромен астероид ще прелети край Земята

  1. „Челебинският метеорит“ не е бил метеорит, а космически кораб с ядрени двигатели! 14-метров метеорит ще изгори в атмосферата като подпалено парче памук, освен ако не е от стомана! 50 м са нищо като размер! Огромен като прилагателно трябва да се ползва за тела над 1000 м! Вашата статия е ЖАЛКА!!!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *