Десетки германски тийнейджърки се бият в редиците на джихадистите

0,,17533533_303,00Германски  тийнейджъри се бият в редиците на джихадистите, според Федералната служба за защита на Конституцията. Петима непълнолетни, които имат опит в участие в сраженията, са се върнали обратно в Германия.

Около 20 германски тийнейджъри се бият в редиците на джихадистки групи в Сирия и Ирак. Най-младият от тях е на 13 години, заяви ръководителят на Федералната служба за защита на Конституцията, Hans-Georg Masen, в   интервю за вестник Rheinische Post, публикувано в  събота, 20 септември. Според него, петима  непълнолетни лица, които имат опит в участие във военни действия, са се завърнали в  Германия.

АФП   обръща внимание на думите на Masen за това, че преди това никой от отишлите при джихадистите не е попадал във вниманието на полицейските или разузнавателни служби.

„Информация за много от тях е  получена от партньори на разузнаването или родители, които съобщават за изчезването на деца“, – каза ръководителят на контраразузнаването Германия. Той добави, че сред тези, които са заминали  в кризисните райони германски граждани,  има непълнолетни момичета, които са взели това решение от  романтични намерения.

„Младите хора не знаят какво ги чака,“ – каза Masen. Той припомни, че според Федералната служба за защита на конституцията, Германия са напуснали повече от 400 души, които  са се присъединили към групите на ислямистките бунтовници в Сирия и Ирак.

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *