Проклятието на задгробния свят

pic-190120151013211Може би мнозина са чували историята за разкопките на гробницата на Тутанкамон. С името на този легендарен фараон е било свързано древно проклятие, което да накаже тези, които се осмелят да нарушат вечния му покой.

Експедицията,  организирана от Британски археолог Хауърд Картър и лорд Каравон,  колекционер на антики, завършва със  смъртта не само на дамата историци, но и на членове на техните семейства, служители, секретари и дори домашни любимци. Всички те умират  при мистериозни обстоятелства , няколко години след като е била  отворена гробницата на египетския владетел.

Десетилетия по-рано още преди историята за проклятието на Тутанкамон да стане известна по целия свят, Сьорен Резден, професор в Университета в Гьотинген, започва да изучава царските гробници в Долината. Провеждайки разкопки, той открива древна гробница, надписът върху която гласи, че всеки, който се осмели да в оскверни,  ще бъде погълнат от пясъка преди луната да промени  външния си вид два пъти.

Въпреки зловещото предупреждение,  Резден,  с цялата страст на учен се заема да работи, а когато  завършва  разкопките, си тръгва за дома. Но да види   отново Германия професорът не успява: той умира по време на пътуването, в морската каюта. Корабният  лекар след като огледал тялото, констатирал  естествена смърт, като казал, че Резден е починал от задушаване. Каква ли е била изненадата на присъстващите, когато забелязали, че от ръката на починалия изтекла малка струя от пясък….

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *