70 процента от турците не използват интернет

interПочти 70 процента от турците не използват интернет, показват резултатите от изследване, публикувано от турския вестник „Тудейс Заман“.

Според резултатите от проучването, проведено от агенция Ипсос сред 16 хиляди души в седем турски окръга, 84 процента от турците са заявили, че повече гледат телевизия, отколкото използват интернет.

Около 60 процента от анкетираните са заявили, че не се притесняват от цензурата на медиите в страната. Според проучване мнозинството турци не се интересуват от култура. Около 96 на сто от анкетираните никога не са били на балет или опера, 73 на сто никога не са били на концерт, а 56 на сто заявяват, че никога не слушат музика, докато 29 процента не слушат радио.

Според проучването 45 процента от турците не четат книги, а 29 на сто не четат вестници.

Проучването показва, че турците рядко пътуват по време на отпуската си. Около 55 на сто от анкетираните никога не са били на почивка в страната, а 94 на сто никога не са били на почивка в чужбина.

Около 40 на сто от анкетираните два пъти седмично посещават роднини, а 38 на сто никога не са били в ресторант със семействата си. Над 70 на сто от турските граждани са заявили, че се считат за консервативни.

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *