Фотофакт: Spirit наистина е заснел марсианска база (видео)

Тази история може да изглежда малко закъсняла, тъй като   е свързана с дейността на първия марсоход на НАСА „Spirit“, който изследва Червената планета в периода 2004-2010 г. Но през 2010 г., когато е направена тази снимка, тя не е оценена   от обществеността, тъй като това са първите стъпки към изучаването на Марс и за мнозина е изглеждало твърде странно, че на планетата може да има база – дали на самите марсианци, дали на извънземни от далечния космоса.

pic-12-06-2016-1037462

Имайте предвид, че тези обекти, уловени от обектива на Spirit, наистина не отговарят на определението за „естествени“ –   камъни или скали, тъй като е очевидно от първия момент обратното – изкуствени. Онлайн археолози откриха, че точно след като „Spirit“ изпраща тази снимка, връзката с него прекъсва. Разбира се, възможно е това да е случайност, но не са ли твърде много тези случайности?

Например, служители на НАСА по някаква причина, набързо отстраняват изображението от каталога Spirit Front Hazcam 2169 , а на въпроса какво се вижда на хоризонта, което е заснел Spirit, дават съвсем неправдоподобно обяснение, че това е модулът на ровъра , с който е кацнал.

Въпреки това, според официалните данни, „Spirit“ е изминал 7.73 км вместо 600 метра, както е проектиран. Оказва се, че той се отдалечил от мястото на кацане толкова далече, че не би могъл в момента на прекратяване на мисията си да заснеме нито този модул, нито неговото отражение (друг вариант на НАСА, която, забележете, преди шест години се опитва да докаже нещо на обществеността, без да крие зад днешните банални фрази – „всичко е илюзия, игра на сенките“, или пълно игнориране.

Марс и други фантастични бази

pic-12-06-2016-1037464

Американският виртуален археолог, Джоузеф П. Скипър пише, че от НАСА ще правят всичко възможно хората да продължават да живеят в заблуда. В действителност, казва изследователят, Луната, Марс и Антарктида отдавна са усвоени, просто не е ясно кога и от кого. Можем  да кажем със сигурност, че във всички тези „секретни обекти“ се намират многобройни бази, и те са толкова технически напреднали, че всичко това за нас е фантастично!

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *