Стотици гладни маймуни вилнеят по улиците на Тайланд (видео)

Огромни стада от гладни маймуни са превзели улиците на Тайланд в търсене на храна, а гладни гълъби нападат хората в Испания.

Защото заедно с карантината, въведена в страната заради коронавируса, съществено е намалял броят на туристите, които преди това хранеха животните.

Оказва се, че като се хранят за сметка на туристите, приматите въобще са забравили как сами да си набавят храна и сега атакуват градовете за да се нахранят.

В търсене на храна маймуните се катерят навсякъде, където не е затворено, както и в кофите за боклук. Човек, носещ храна, става център на вниманието на гладуващите животни. Обграждат го и му пречат да премине. Ситуацията ужасява местните хора и с всеки ден проблемът ескалира.

Според тайландците тези животни са по-лоши от бездомните кучета и ако маймуните видят нещо годно за консумация, останалите се втурват към нея и започва битка с крясъци и ръмжене. Картината е направо зловеща:

А в Испания ситуацията с гладните гълъби е такава:

 

© 2020 nepoznato.energetika-bg.com All rights reserved!

 

Карантината подобри екологията – въздухът над Италия и Китай стана по-чист, а във Венеция се появиха риба и лебеди

Може да изглежда, че коронавирусната епидемия има само негативни аспекти, но това не е така. Сателитни снимки   показват, че поради карантината въздухът над градовете на Италия и Китай е… Continue reading „Карантината подобри екологията – въздухът над Италия и Китай стана по-чист, а във Венеция се появиха риба и лебеди“

Още по темата във фейсбук:

© 2020 nepoznato.energetika-bg.com All rights reserved!

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *