! Аномално явление в САЩ – „гравитационна вълна“ смачка жилищна сграда

„Вятърът просто виеше много силно. След около 10-15 минути стана много силен, тъпанчетата ми буквално се спукаха, ушите ми бяха запушени и изведнъж покривът на къщата ми се срути от само себе си“, зaяви местния жител Р. Хамбург.

Неговата къща в град Москва Милс е единствената, пострадала по време на това странно явление, а след това вълна от разрушения заля целия окръг, но някак си избирателно. Изпочупени дървета, смачкана плевня, стълбове.

„Така започна всичко. Бях вкъщи, когато ми съобщиха за странните щети на къщата в Москва Милс. Това беше първият сигнал за щети, а след това започнаха да идват обаждания от други жители на окръга“, казва Адам Станек от управлението за извънредни ситуации.

Когато за първи път беше съобщено за щетите, метеоролозите в Сейнт Луис бяха скептични и не вярваха, че подобно нещо може да се случи.

„Първите ни мисли бяха: „Трябва да тестваме това“, каза Кевин Дейч, метеоролог от Националната метеорологична служба на Сейнт Луис, координиращ предупрежденията.

Всичко се потвърди, а след това започнаха да търсят обяснение за случилото се. Метеоролозите от Националната метеорологична служба предполагат, че причината за събитията може да е гравитационна вълна.

Обясненията на метеоролозите се оказаха толкова объркващи, че приличат повече на желание бързо да обяснят случилото се, отколкото да обяснят истинската причина.

Те го обясниха по следния начин:

„Ето как се случи: във вторник вечерта нямахме много гръмотевични бури, защото имаше слой топъл въздух високо в атмосферата, капак. Понякога има бури, които се опитват да се развият. Това, с което не успяват, е че ги тласка надолу. Това се случи бързо и предизвика силни ветрове на повърхността. Тези ветрове се насочиха точно към къщата на Хамбург и хамбара в Хоук Пойнт, към отделни стълбове и дървета около района и ги унищожиха. Не можем да кажем на 100%, че това е така, но засега това е обяснението, което имаме.“

Последвайте ни в Телеграм

© 2023 nepoznato.energetika-bg.com All rights reserved!

Още по темата във фейсбук:

© 2023 nepoznato.energetika-bg.com All rights reserved!

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *