Ако е невъзможно да се защитите, предайте случая на Висшите сили

Можете да се отървете от болезнена обида или несправедливост по странен начин – да дадете делото на Висшия съд.

Ако са ви нанесли ужасен удар, причинили са несправедливост, отнели са нещо скъпо – понякога е невъзможно да се възстанови справедливостта.

Взели са пари на заем, а след това грубо отказват да ги върнат. Лиши са ви от собственост. Взели са нещо ценно.

Те клеветят, чернят името ви, обиждат безнаказано … И нищо не може да се направи; липсват доказателства или никой не се съобразява с тях.

Какво да правим? Не предизвиквайте на дуел този, който е причинил щетата. Този, който безнаказано се смее и обижда и ограбва или клевети.

Всъщност това са съществували дуели – за да може в дуел човек да защити честта си. Първите дуели-битки са се провеждали в съдилища през Средновековието, когато жертвата не е била доволна от решението на съдиите. Смятало се, че тогава е необходимо да се бие с нарушителя. В дуел Висшата сила ще защити невинните и ще лиши виновните от защита. Който спечели този двубой, е прав.

Дори съпрузи и съпруги се биели. Тогава победеният бил екзекутиран като престъпник. Ако е победен, значи той е виновен!

Това е ужасна традиция. Но смисълът е в това- обиденият и ограбен човек призовава Висшите сили за защита. Той отнася делото си до Висшия съд. И често слабите жени печелели тази битка, ако  чувствали, че са прави.

Или крехки хора побеждават могъщи злодеи; внезапно се сдобивали с невероятни сили да се бият. Това бил единственият начин да защити невинността си. Няма друг шанс.

А сега трябва да се справим без кръвопролития и скандали – само ще стане по-лошо, ако проявите агресия. Ще започнете да кълнете и да отмъщавате … В безнадеждна ситуация, когато не можете да се защитите и да докажете своя случай, отнесете случая си до Висшия съд на Висшите сили.

Така че мислено си кажете: няма да отмъщавам. Давам насилника си на Висшите сили. Не му желая зло, но моля за справедливост. Нека възтържествува справедливостта!

Трябва да знаете, че в рамките на 2-3 месеца, по-рядко една година, ще се случат определени събития, които ще покажат решението на Висшите Сили. Ако наистина сте били наклеветени, обидени, ограбени от някой, който го е направил умишлено, събитията ще се развият по такъв начин, че той ще се окаже в много лоша позиция.

Може би същата като вашата. Той ще бъде победен в дуел; но само ако наистина сте прави. Никой не трябва да желае зло; но да защитиш честта си и да възстановиш справедливостта е твое право. Ето за това е съдът. Земен и Висш. Този човек ще загуби своите сили и предимства. И ще бъде наказан.

Защо това се случва е неизвестно. Но отказът от отмъщение и горчивото негодувание, обръщането към Висшия съд понякога е единственият изход. Това е използвано от много нации. Ако няма друг начин, трябва да се използва този. И всичко може да си дойде на мястото. По справедливост.

Анна Кирянова

Последвайте ни в Телеграм

© 2023 nepoznato.energetika-bg.com All rights reserved!

Още по темата във фейсбук:

© 2023 nepoznato.energetika-bg.com All rights reserved!

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *