Небето на Марс всъщност не било червено, а синьо?

Фактът, че НАСА сменя цветовете на снимките от повърхността на Марс, за да  скрие от нас  всички следи от извънземен живот, най-вероятно вече знаете. Агенцията използва легендата, че планетата е червена и така дразни хората, въоръжени с модерни технологии. Искате ли да знаете истината?

Всъщност, американците никога не са скривали: Ровърите снимат  пейзажи през филтри и комбинацията на тези черно-бели кадъра в един цветен образ се прави на Земята. Но в  медиите се усеща сензация: Оказва се, че НАСА фалшифицира цветовете на Марс. А  защо трябва да ги крие?

От многото публикации трябва да се обърне внимание, струва ми се на едно- то е на ентусиаста по НЛО Патрик (Patrick).  Може би то е най-задълбоченото досега.

Той пише: „Чувал съм от видео инженер от НАСА, който е отговорен за конфигуриране на камерата за мисията на Mars Pathfinder (1997 год) и казва, че на Земята той я настройва правилно, а по-късно със съжаление научил, че НАСА е променила параметрите в посока  30 на сто към  червено. „

Името на инженера изобличител на НАСА не се съобщава.

И така- изследователят на тайните на НЛО променя палитрата  на снимките на НАСА, намалявайки дела на червения цвят в образа на известните хълмове- близнаци (Twin Peaks).

Снимки на марсианския пейзаж с местата на кацане на американския апарат Pathfinder (1997). Горната снимка е с цвета на НАСА, по-долу – като алтернатива, изложена от Патрик (снимка от chez.com).

Резултатът е любопитен Пейзаж със синьо небе, точно като на Земята.

А за тази снимка на атмосферата на Марс, какво бихте казали?

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *