Четат мислите на престъпници за предотвратяване на атаки

Студенти и изследователи от Северозападния университет в Илинойс, решили да проведат експеримент, който да показва, че е възможно да се предотвратят терористични атаки чрез четене   мислите на хората.

Студентите планирали нападения и следователите   успели да получат информация за атаки от мониторинга на тяхното мозъчни вълни P300, които са кратки електрически модели в кората на главния мозък.

Тези вълни се пораждат, когато съответните данни се намират в мозъка на  човек с „чувство за вина“. Експериментът е бил в състояние да регистрира само намерението за атака. Въпреки това, учените смятат, че техните технологии ще помогнат за предотвратяване на истинска атака.

По време на проучването, изследователите прикрепили електроди на главите на участниците в експеримента и им показвали на екрана на компютъра, имената на градове като Бостън, Хюстън, Ню Йорк, Чикаго и Финикс.

Тези градове са били представени в произволен ред. Изследователите открили, че почти във всеки случай, името на града, в който студентите планира да атакува, причинявало създаването на вълните P300.

Според Петър Розенфелд, професор по психология в Северозападния колеж Уайнбърг, групата учени са открили 10 от 12 възможни терористи. Освен това те са били в състояние да идентифицира 20 от 30 точки, свързани с престъпността, съобщава сайтът Gizmag.

„Точността на предсказание е 83% и това ни позволява да предположим, че нашия комплекс може да  помогне да се определят  бъдещи терористични дейности,“ казва той.

Още  по темата:

Кошмарите от фантастичните филми оживяват в зловеща полицейска програма

Related Posts

2 thoughts on “Четат мислите на престъпници за предотвратяване на атаки

  1. bahti izrodite !!! znachi vseki koito tazi sutrin e stanal na krivo i psuva amerikancite e terorist taka li ???

    1. Kolko li si slqp, de da beshe samo za teroristi taq tehnologiq.Razbral si pogreshno informaciqta ,koqto e napisana pro4eti q nqkolko pati i shte razberesh :D

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *