Екипажът на совалката „Индевър“ избягва сблъсък с гигантски НЛО?

Доста отдавна се говори, че  в Националното управление по аеронавтика и космически изследвания (НАСА) има досие, в което се регистрират забелязаните при орбиталните полети неидентифицирани летящи обекти. Засега обаче пресслужбата на НАСА категорично отрича  съществуването на досието. Отрицателен отговор е даден и от Пентагона.
Специалисти по НЛО вярват, че правителствените служби пазят цялата информация и становища по тази линия за да не се плашат хората.

Междувременно периодично изтича информация, според която най-малко  американските астронавти е трябвало да се справят със странни явления.

Последната сензация от този вид е свързана с космическата совалка Индевър, която прекарва 12 дни в орбита през септември миналата година и се приземи безопасно. Но както твърди коментаторът по космическите въпроси Уилям Клайнер, всичко е можело да завърши по различен начин: при една от обиколките на  „совалката“, тя на косъм е избегнала  сблъсък с гигантски НЛО, излъчващ ярка зелена светлина. Клайнер, който публикува статии за Космоса в продължение на четвърт век пише, че той допреди този случай не е вярвал в съществуването на „извънземни“.

Какво го е убедило? Той твърди, че е успял да получи 23-секунден  запис на разговор между командира на Индевър и ръководителя на полета, който се е провеждал на секретна радиочестота на НАСА. Ето и пълния текст:

Командирът на  „Индевър“ Дейвид Уокър: Някакво привидение се движи  вдясно от нас … Боже мой .. Какво е това? Боже мой! То се движи право към нас …

НАСА: Какво е това?

Уокър: Не може да бъде! Боже мой! Назад! Къде се носи!

НАСА: Индевър! Какво е това? Обяснете!

Уокър: Какво … Къде сме ние? Къде отиде? Къде е? .. Той изчезна … изчезна. (не се чува) … НЛО. Космически кораб … Огромен … Управляем … Ето там!

НАСА: Индевър, превключете. Веднага!

На тази фраза записът  завършва. Очевидно е, че на Уокър е наредена  промяна на честотата на радиовръзката. От пресслужбата на НАСА отказаха да коментират информацията публикувана от Уилям Клайнер.

Уокър и неговият екип   мълчат. Но ако се съди по показанията на един от служителите на НАСА, започва „разследване за предоставянето на неоторизирана информация, която може или не може да е  безпочвена.“

Клайнер настоява, че неговият информатор твърди категорично: „Индевър“ едва избягва сбъсък в НЛО, който в последния момент променя курса.

Според опита от предишни инциденти от този род може да се очаква, че официално няма да има  потвърждения или опровержения от страна на НАСА. Компетентните по тези въпроси организации имат правило да  пазят мълчание.

Экипаж «Индевора» видел НЛО?

OБЩИ УСЛОВИЯ ЗА ПОЛЗВАНЕ НА СЪДЪРЖАНИЕТО НА САЙТА Забранява се възпроизвеждането изцяло или отчасти на материали и публикации, без предварително писмено съгласие на редакцията; чл.24 ал.1 т.5 от ЗАвПСП не се прилага; неразрешеното ползване е свързано със заплащане на компенсация от ползвателя за нарушено авторско право, чийто размер ще се определя от редакцията.