Китайците доказаха, че е възможно притеглянето на предмети със светлинни лъчи

Китайски учени обявиха, че тайната на лъча, с който пришълците  отвличат хора и животни, е  разкрита. На първо място, изследването на въздействието на светлинния лъч е било да   докаже или опровергае свидетелствата на очевидци, които според тях са били отвлечени от пришълци , като с лъч са били притеглени в „летящата чиния“.

Изследването е проведено от екип в университет Фудан в Шанхай, начело с Юн Чен (Jun Chen), както и учени от Хонг Конг. В проучването  те са   успели докажат, че т. нар. „извънземен трик“ с лъчите,   не е свръхестествено явление, а само   физика.

След поредица от експерименти, те са установили , че  лазерен лъч може да повлияе на различни обекти, а едно от свойствата му е привличането на облъчените обекти.

Това, че лъчът на лазера може да притегля обекти , се дължи на противоположното въздействие на налягането на светлината, което лежи в основата на работата на слънчевата платноходка.

Ефект на притегляне се наблюдава само когато се използва  специален лазерен лъч на Бесел, който притежава способността да  създава  светлинните лъчи с определена структура на пикове и спадове. В  перпендикулярен разрез такъв лъч изглежда под формата на   концентрични кръгове.

Според китайските учени, ако организираният по специален начин  лазерен лъч на Бесел се насочи под определен ъгъл към обекта, се появява сила, която действа в обратната посока. Обект, който се намира под въздействието на такъв лъч,  започва да се движи към източника на лъчение.

Учените признават, че всички манипулации са извършени с лазерен лъч върху   обект, чийто размер е едва  част от милиметъра, а следващата им цел е да увеличат размера на притегляния обект до няколко сантиметра.

Фактът, че китайски учени са провели доста обстойно проучване на въздействието на лазерния  лъч и на практика потвърдиха, че пришълците могат да отвлекат хората със светлинен лъч, признава и проф. Oртуин  Хес  от Кралския колеж в Лондон.
В коментарите си за съобщението на китайските изследователи той отбелязва, че всички явления, които нямат теоретични научни доказателства,  не е пречка  да се признае, че на практика те са възможни.

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *