Апокалипсисът в седем варианта – II

Версия четири. Биологична
Причина за глобална катастрофа може да станат … обикновените пчели.
Още Алберт Айнщайн предупреди, че ако на планетата изчезнат тези  насекоми, човечеството ще живее след това не повече от четири години.

Факт е, че голяма част от растенията, които ни предоставят за живот  витамини, минерали и калории, се опрашват от пчелите.

Тяхното изчезване ни заплашва с икономическата криза и глад по света.
В същото време, от 2006 г. насам в света  започва мистериозен  мор по пчелите – и то в момент, когато обемът на производството,  зависещ от пчелите  расте всяка година. Защо убиват тези крилати труженички?

Има множество варианти: използването на химически торове в отглеждането на културите, хербициди, пестициди, неизвестна болест по пчелите, излъчванията  от мобилни телефони.

Световните цени на храните вече са достигнали безпрецедентни стойности, а в някои страни заради глада започнаха бунтове.

Версия пета. Космическа
Всички помним историята на динозаврите, вероятно загинали заради падането на Земята на голям метеорит. Може би, през 2012 г., и ние ще дочакаме нещо да долети отгоре?

Учените не изключват тази възможност, защото на всеки 100 години в опасна близост до нашата планета прелита най-малко една комета, а астероиди още по-често.
Понякога доста големи „Космически посетители“    падат на Земята. Дори и в ХХ век е имало много:  Тунгуския метеорит (1908), Сихоте-Алинския метеорит (1947),  метеорита Джилин (1976).
Но те не са били достатъчно големи, за да засегнат сериозно нашата екосистема.

Въпреки това риск  от сблъсък с някой космически гигант има .
Например, през 2029 на разстояние от около 37 000 км от Земята трябва да прелети астероидът Апофис.
Ако обаче той промени траекторията си и рухне на Земята, нас ни  очаква експлозия с мощност около 500 мегатона (за сравнение, енергията на  Тунгуския метеорит, ако въобще е бил метеорит,  възлиза на три до десет милиона тона тротилов еквивалент).

Ще оцелее ли след такъв удар  планетата,  не е известно.
Що се отнася до 2012 г., през този период небесно тяло не ни застрашава.
Защото всички кандидати за сблъсък със Земята вече трябва да са в границите на Слънчевата система и да се виждат в телескопите.

Версия   шеста. Научна
И все пак, най-важната и най-вероятната причина за края на света може да станат самите хора.
Не забравяйте анекдота: „Ние физиците по традиция  на всеки 15 милиарда години пускаме Големия адронен колайдер“ .

Шегата си е шега, но в действителност и учените от своя страна не са сигурни на  100%, каква изненада може да изиграе това чудо.

Някои от тях са сериозно загрижени за това, че нашето желание да   разберем как е възникнала Вселената, може в действителност да се превърне в разбирането за това как тя умира.

Ако изведнъж в ускорителя възникне черната дупка  и отнесе Земята  заедно със Слънчевата система?

Друга хипотетична катастрофа с научен характер е  създаване на изкуствен вирус, който ще унищожи всичко живо на планетата.
Още повече, че епидемията ще се случи толкова бързо, че хората просто   няма да имат време за разработването на защитна ваксина.

Такива събития трябва да се очакват по всяко време, включително и през 2012 година. В крайна сметка  дори е трудно да си представим, с какъв пореден „огън“ в момента си играят съвременните учени.

Ние непрекъснато се шокираме от сведения за появата на атипични пневмонии, птичи, свински грип …луда крава, а сега и мистериозния щам-убиец на безобидната   Е.coli…Kak ви се струва?

За съжаление, съществува значителна вероятност  учените да измислят  нещо, което наистина е смъртоносно.

Версия   седма. Военна
Не е тайна, че много страни и особено в Русия и Съединените щати, държат в готовност   ядрени  оръжия.
Целият свят  буквално живее върху буре с барут: една погрешна стъпка на някой политик и планетата ще се покрие  с атомни гъби. А причини в света винаги има в  изобилие.
Дори и сега има конфликти между Индия и Пакистан, Израел и Палестина, зад които, в случай на нещо си, са готови да застанат суперсили.

Между другото, както се приписва на магьосницата Ванга, тя е  прогнозирала, че третата световна война ще започне от конфликт  на полуостров Индустан. И ако тази война избухне, то със сигурност  тя ще се превърне в апокалипсиса, от който толкова се страхуваме.

Някой естествено си задава и въпроса: „Какво ще стане ако   оцелеем и след 2012 г.? Тогава какво?“

Ами със сигурност хората ще намерят много обяснения за това защо не са се сбъднали древните пророчества.
Е, и ще  назначат нова дата, за да се чака поредният край на света.

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *