Шок: Китайците разработват мощно импулсно оръжие

Китай разработва импулсно оръжие. Новият вид оръжия Пекин  подготвя за „използване срещу самолетоносачи на САЩ в случай на евентуален конфликт за Тайван“.

Това  e научил  The Washington Times от   подготвен още през 2005 г., но едва сега оповестен публично  доклад на  Националния разузнавателен  център на наземните сили на Съединените щати.

Предполага се, че Пекин може да използва  такова оръжие  срещу Тайван и авиацията на САЩ, ако те решат да се притекат на помощ на своя съюзник.
В основата на тези планове е схващането на китайските военни, че свеждането до минимум на жертвите ще  намали вероятността от ядрен отговор от САЩ и враждебността от страна на населението на Тайван, се казва в доклада.

Оръжието, което поразява с електромагнитни импулси  , представлява гама-излъчване, което се образува след ядрена експлозия.
То обхваща голяма площ и разрушава  всякаква електроника, компютри и автомобили.

От разсекретения доклад става ясно, че в случай на война с Тайван, Китай планира да използва балистични ракети от среден клас „Dongfeng-21“ и да активира новото оръжие  на височина 30-40 км, за да „ограничи последиците от електромагнитното  лъчение само в Тайван и непосредствените му околности, а повреждането на електрониката на материка да сведе до минимум.“

Подобен ефект може да се постигне и чрез използване на маломощна стратегическа или тактическа ядрена бойна глава.

Според доклада, страничните ефекти на това оръжие са били тествани от китайците в хода на медицински изследвания при мишки, плъхове, зайци, кучета и маймуни.
Според друга версия, основната цел на тези тестове е да се разработи нов метод за „изтезания на затворници.“

В доклада също така се съдържа „нова“ информация за развитието на микровълновите оръжия.

С негова помощта Китай се надява в  началния етап на конфликт  “ да заглушава вражеските радари, комуникации, компютри и друга електроника.“

Related Posts

One thought on “Шок: Китайците разработват мощно импулсно оръжие

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *