Учените погледнаха в бъдещето

Канадски учени от Университета на Западно Онтарио са открили метод, който позволява да се предскажат  точно   постъпките на даден човек, които той все още не е направил.Разработката може да заинтересува  полицията, за да я използва  при неутрализиране на престъпници.

Удивителното изобретение  до известна степен напомня сюжета на научно-фантастичния филм „Специален доклад“ с Том Круз, където е създадена система за превенция на престъпността.
В резултат  предотвратяването   на престъпни действия и наказанието на престъпниците се случва  преди те да са си помислили да извършат престъпление. Всъщност филма завърши доста трагично.

За разлика от филма, канадските учени знаят как да предвидят действията на човека само миг преди той да ги направи. Освен това, за да се определи какви действия човек планира, няма нужда да се имплантират чипове на хората или нещо подобно, но трябва да се налага да се използва функционален магнитен резонанс.

OБЩИ УСЛОВИЯ ЗА ПОЛЗВАНЕ НА СЪДЪРЖАНИЕТО НА САЙТА Забранява се възпроизвеждането изцяло или отчасти на материали и публикации, без предварително писмено съгласие на редакцията; чл.24 ал.1 т.5 от ЗАвПСП не се прилага; неразрешеното ползване е свързано със заплащане на компенсация от ползвателя за нарушено авторско право, чийто размер ще се определя от редакцията.