13-ти януари 2012 г., ден петък

През изминалата 2011 г. съвпадението петък и 13-то число от месеца се случи само веднъж (?), но през 2012 г. такива съвпадения ще има цели три: през януари, април и юли.13-ти януари е първото такова съвпадение за тази година.

Малко хора остават безразлични към тази дата. Много я възприемат сериозно (дори и на държавно ниво), докато други гледат на това с подигравателна усмивка. Ето един пример за сериозно отношение: неотдавна ООН обяви конкурс за създаване на нов календар, в който трябва да се вземат предвид всички несъвършенства на сегашния, грегориански  календар. Сред  проектите за нов календар  има и такъв вариант, в който на всеки ден от седмицата ще се падат едни и същи числа. Петък, например, винаги ще е  на 5, 12, 19 и  26   всеки месец. Това означава, че съдбовната комбинация   „Петък 13“ ще бъде просто невъзможна.

Кой знае, може би това именно този проект на новия календар ще спечели конкурса и след това всички ще въздъхнат облекчено. А засега продължаваме …

Днешният петък, който се пада да е 13-ти, според астролозите  ще бъде най-обикновен  ден. Оказва се, че звездите не  предсказват бедствия.

Не се очакват никакви аномалии в петък, 13 януари.  Според астрологичните сайтове травматичните ситуации и емоционални изблици са били по-вероятни вчера, 12 януари.

А  в петък всичко това ще се размива.  Ако нещо е възможно, то това са някои остатъчни ефекти, смятат астролозите, според които страхът от 13-ти е обикновено суеверие и никакви астрологически, научни и културни корени няма в това.

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *