До 2062 г. – постигане на дълголетие и пътувания до Марс

Ние ще ядем месо без да умъртвяваме животни и без да замърсяваме околната среда, прогнозира Рикардо Луна в материал, публикуван във вестник La Repubblica.

„След 50 години ние ще живеем по-добре. Ние ще се возим на коли, движещи се със слънчева енергия  и ще ядат месо, произведено в лаборатории без да убиваме животни. Ние ще получаваме енергията, която ни трябва от центъра на Земята  и най-накрая ще кажем сбогом на   петрола „- пише изданието.

„Джовани Бинями, учен от световна величина и отскоро ръководител на Националния институт по астрофизика, обиколил света, за да види кои открития, способни да променят живота ни, остава да се направят, – казва авторът -. Скоростта на научното познание не е постоянна, но   постоянно се увеличава „.

Какъв ще е нашия живот през  2062 г. ? Бинями е уверен“ : Вече е родено детето, което ще ходи по Марс“.  Тъй като плановете за завладяване на Марс отдавна са разработени. Ученият твърди, че до Марс трябва да се лети“, за да се разберат тайната на живота, тайната на това как е създадена  Вселената.“ След това ще бъде открит нов, недостижим живот. Ще трябва и късмет  за  да се улови сигнал от дълбокия космос, но това е реално  и  ще ни даде увереност, че в друга слънчева система има разумен живот. „От този момент у всеки от нас нещо ще  се промени“ – казва ученият.

„Един от  фундаменталните въпроси ще остане енергията – продължава авторът. Самият Бинями, подобно на много учени, е поддръжник на ядрената енергия, но той е наясно, че обществото няма да  промени отрицателното си отношение към нея и след 50 години. Ето защо, като се вземе  предвид, че  въглеводородите бързо нарушават баланса на планетата, а  алтернативните енергийни източници не могат да задоволят търсенето в световен мащаб, ще се избере трети начин:. дълбоката геотермална енергия “

До 2062-голямата част от работата вместо хората ще изпълняват молекулярните дизайнери, рисува бъдещето  събеседникът на изданието, а продължителността на човешкия живот ще се увеличи значително. „През 2062  ще се роди бебе, което ще живее 152 години“ – уверен е италианският учен.

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *