Девет особено полезни за здравето напитки

Човешкото тяло – това е 70% вода. Водата е необходима на организма за поддържане на нормален живот. Затова се препоръчва да се пие най-малко 1,5 литра вода на ден. Въпреки това, учените открили, че не по-малко важни са различните напитки. Представяме ви 9 от най-полезните.

Зеленият чай. Съдържа антиоксиданти, които неутрализират свободните радикали, укрепва костите и предпазва от болести на сърдечно-съдовата система.

Ментов чай. Укрепва съня, сваля умората, нормализира храносмилането, има спазмолитични свойства.

Нискомаслено мляко. Препоръчително е да се използва мляко с 1% масленост. Тази напитка съдържа калций и витамин D, животински мазнини и прекрасно засища.

Соево мляко. Съдържа аминокиселини. Предпазва сърдечно-съдовата система, премахва „лошия“ холестерол от организма.

Какао. Облекчава главоболие, предотвратява образуването на ракови клетки, подобрява настроението, тъй като е свързано с производството на серотонин – хормона на щастието.

Доматен сок. Съдържа ликопен, който се бори с рака.

Сок от червена боровинка. Защитава храносмилателната система и пикочните пътища от инфекции,  предотвратява заболявания на венците. Препоръчва се да се пие при употребата на антибиотик, тъй като бензоената киселина в него подпомага  действието му.

Портокалов сок. Съдържа аскорбинова киселина, която повишава имунитета, укрепва кръвоносните съдове, а при постоянна употреба повишава работоспособността.

Сок от пшенични кълнове. Съдържа почти всички витамини и около 100 минерали. Антиоксидант, който предотвратява процеса на стареене.

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *