Лишиха човечеството от последното убежище от Апокалипсиса – Бугараш

Френските власти в навечерието на края на света, който, според доста „пророци“, трябва да настъпи на 21 декември, блокираха достъпа до планината Бугараш. Именно на този връх, както смятат вярващите в свръхестественото, може да се оцелее при апокалипсис.

Префектът на Каркасон, намиращ се в подножието на Пиренеите, е прекратил достъпа до върха от 19 до 23 декември, пише френският вестник „Льо Монд“. Причината за решението на властите е опасението, че до 21 декември в планината ще дойдат до 100 хиляди туристи и религиозни фанатици. А хората от едноименното село в подножието на планината Бугараш, в което живеят само 176 души, просто няма да са в състояние да приемат толкова много гости.

Планината ще бъде пазена от тези, които искат да оцелеят при края на света от стотици полицаи и пожарникари. Те ще блокират всички подходи към върха и планинските пътеки. В случай на прекомерен приток на туристи властите са готови да забранят и влизането в населеното място.

Заедно с полицията   ще дежурят и спалеолози, а въздушното пространство над планината ще бъде обявено за зона, забранена за полети. По този начин властите се надяват да осигурят безопасността на хората и за да предотвратят възможността от сблъсъци.

Планината Бугараш в продължение на векове привлича вниманието на окултистите, поради уникалните си свойства. Смята се, че там са скрити съкровищата на Ордена на тамплиерите. Според многобройни свидетелства в много пещери редовно се чуват странни звуци, а над върха често могат да се видят странни светлинни ефекти.

Някои вярват, че Бугараш е подземен паркинг за НЛО и са уверени, че в Денят на Страшния съд от планината ще слязат извънземни. Чужденците, според тях, може да разрешат да се качат на борда на кораба им тези, които искат да оцелеят. Въпреки това, шанс за оцеляване ще имат само единици.

Според кмета на Бугараш, Жан-Пиер Делорд, селото и планината винаги са привличали хората, които вярват в езотериката. „Те са били тук преди, те ще продължат да идват,“ – казва той пред „Гардиън“. Както отбелязва Делорд,  броят на туристите в района на Бугараш  нараства с всяка година. Ако през 2010 г.  селото е посетено от десет хиляди души, през 2011 г. те са  вече два пъти повече.

Самият Делорд се опитва да сложи край на поклонението в планината през 1995 г., когато в околностите му е извършено ритуално убийство. Той не изключва, че фанатиците могат да се поддадат на обща психоза и в  „Деня на Страшния съд“ да извършат безразсъдни постъпки.

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *