Спецслужбите на Русия прогнозират нов метеоритен удар

В руските медии се появиха съобщения, че в Урал се чакат отново падащи метеоритни фрагменти. Според специалните служби, в Челябинска област може да паднат още два фрагмента. Министерството на извънредните ситуации на Русия опроверга тези данни – според тяхната информация хората в региона не ги заплашва такава опасност.

“Очакват се още два метеоритни удара около 13:00 часа местно време и след залез слънце”, цитира lifenews.ru свой източник в полицейските служби.  Независимо от факта, че първото не се потвърди, режимът на тревога ще остане до сутринта. Всички аварийни служби работят в авариен режим.

Към жителите на Челябинска област правоохранителните органи са отправили предупреждения да не напускат помещенията, да се запасят с вода и да стоят далеч от прозорците, като преди това ги облепят с тиксо.

От своя страна Министерството на извънредните ситуации заяви, че “над ??Уралския федерален окръг се  е взривил метеорит, който е частично е изгорял в ниските слоеве на атмосферата.” “Предполага се, че малки фрагменти от метеорита са достигнала Земята и са паднали в слабонаселени места  в гр. Сатка Челябинска област,” – се казва в съобщението.

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *