Самолет на Air China оцеля след сблъсък с НЛО

Това се случва  сутринта на 4 юни 2013 г., когато Boeing 757 на Air China, изпълняващ полет от Ченджу до Гуанджоу, и намираща се на височина 26000 фута (8000 метра), е бил ударен от неизвестен обект. Инцидентът е станал 20 минути след излитане, но никой от пътниците и членовете на екипажа не е пострадал.

Според информационните агенции Боингът е излетя в 10:11 (местно време) от летището  в Ченджу и след около 20 минути полет се появява проблем, заради който самолетът е бил принуден да направи аварийно кацане на летище   Shuangliu.

Пилотите на Боинга са  информирали диспечерите за вътрешни „механични повреди“, но един от пътниците, след като слязъл от самолета, направи снимка, на която се вижда предполагаемата „механична повреда.“ Носът на самолета е бил повреден, сякаш се е сблъскал с друг самолет.

Летищните власти са започнали незабавно разследване и много бързо намерили обяснение на причината за инцидента – самолетът се сблъскал с птица.

Само че като се вземе предвид размера и типа на удара веднага възниква въпрос: що за птица е била тази? И птица ли е, предвид факта, че  инцидентът е станал на височина от 8000 m?

Подобен инцидент беше станал през 2008 г. в Съединените щати.

Related Posts

One thought on “Самолет на Air China оцеля след сблъсък с НЛО

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *