Безпилотният автомобил на Mercedes- Benz ще е достъпен към 2020 г. (видео)

Компанията Daimler AG, производител на колите Mercedes- Benz и SMART, заяви, че от 2020 г. ще започне да продава самоуправляващото се превозно средство.

Предвижда се колата да може да пътува сама в повечето случаи, но в сложни ситуации, като например такива, свързани със светофарите, управлението ще се поема от водача.

Компанията иска да бъде първата, която ще започне да продава подобни автомобили. А основната и цел е да си възвърне водещата позиция на пазара на луксозни автомобили, която в момента заема BMW.

Заслужава да се отбележи, че Daimler AG е първата компания, която успешно проведе изпитания с автономно шофиране в градски и селски местности.

Наскоро Mercedes Benz S 500 Intelligent Drive, автомобилът, който компанията използва за своите изследвания, с помощта на автономната технологията за управление, премина по маршрут с дължина 100 км, от Манхайм до Пфорцхайм в Германия.

Колата е оборудвана с датчици, които са произведени от компанията. Конструкторите вече са “научили” автомобила да разпознава местоположението си и да действа според ситуацията.

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *