В ситуацията около Сирия откриха връзка с апокалиптичните библейските пророчества

Докато Барак Обама обмисля възможността да нанесе удар по Сирия в отговор на използването от режима на химическо оръжие, американците заговориха за връзка между старозаветните пророчества и ситуацията в Египет, Либия и Сирия, съобщава  USA Today.

Става дума за Книгата на Исая, глава 17, където пише: “1. Пророчество за Дамаск. – Ето, Дамаск се изключва от броя на градовете, и ще бъде куп развалини.” В  19 -та глава на същата книга се разказва историята на гражданската война в Египет и за “жесток владетел” (4. И ще предам египтяни в ръцете на жесток владетел, и свиреп цар ще владее над тях – казва Господ, Господ Саваот).

Вярата в пророчествата играе решаваща роля в оформянето на американската религиозна култура, отбелязва изданието, и дори е повлияла на политиката.

Например през 1844 г. проповедникът Уилям Милър убедил хиляди християни от цялата страна да се откажат от имуществото си, като се позовава на пророчества, които, по негово мнение,  предсказват предстоящото второ пришествие на Христос.

Президентът на САЩ Хари Труман също усърдно изучава Библията и пророчествата за връщането на евреите в Светите земи. В резултат на това той става първият световен лидер, признал през 1948 г. току що създадената  държава Израел .

В същото време редица свещеници призовават хората да се въздържат от спекулации, защото, според тях, библейските пророчества трябва да се разглеждат в историческия им  контекст.
“Вие трябва да решите за себе си дали пророк Исаия пише за древния народ на Израел, или е предсказвал бъдещето” – цитира изданието думите на пастор Ralph Naygarda от  Първа баптистка църква в Мелбърн, Флорида.

Източник: USA Today

Read more: http://30dumi.eu/2013/09/v-situatsiyata-okolo-siriya-otkriha-vra-zka-s-apokaliptichnite-biblejskite-prorochestva/#ixzz2eOZHC0gJ

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *