Геймър от Украйна стигна до края на World of Warcraft за първи път в света

Повече от седемнадесет хиляди часа са били необходими на геймъра Hiruko, за да стане първият човек в света, който е успял да премине всички нива в  популярната онлайн игра, наречена World Of Warcraft.

Светът на Warcraft – това е масова онлайн ролева игра, разработена от Blizzard Entertainment. Нейният сюжет се  развива в красив фантастичен свят, населен с орки , елфи , джуджета и други същества .

Името на победителя е Андрей, неговата възраст е  32 години, а той живее в Киев. Андрей  съществува във виртуалния свят като елфа Hiruko. Украинецът е стигнал в играта най-високото ниво 90 , и има 2057 игрови постижения. Той е успял да постигне това за  по-малко от 10 години, което е една трета от живота му. Hiruko по пътя към победата е     убил в играта повече от 1.5 милиона играчи. При това Hiruko е убиван  във виртуалния свят също твърде много пъти – 42 685.

В интервю  Андрей признава, че нищо не знае за събитията в своя  град, а всъщност и за  страната. Той живее в света на елфите и орките . „WoW – това е моят живот“ – казва Андрей в Facebook .

Андрей е с висше образование, обаче не работи. Някакави приходи му носи играта. Той помага на играчите да отключва  умения, а за това те проявяват  „благодарност“. Колко печели младият мъж не казва.

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *