Сензационно математическо откритие: черни дупки не съществуват (видео)

dupkaКогато животът на огромна звезда с масa много пъти по-голяма от масата на Слънцето, стигне своя край, тя се  разрушава, създавайки черна дупка – аномалия, където гравитацията е толкова силна, че дори и светлина  не може да излезе от нея, или поне така се смяташе досега.

Но  математик сензационно заяви, че съществуването на черните дупки не е възможно, и дори подкрепя  математически своето твърдение. Ако това е вярно, тогава изследването може да принуди физиците да се откажат от общоприетата теория за възникването на Вселената.

Изследването е проведено от професор Laura Mersini-Houghton от Университета на Северна Каролина в Чапъл Хил. Тя твърди, че когато една звезда умира, тя  излъчва радиация, известна като лъчение на Хокинг,  прогнозирано от професор Стивън Хокинг. В същото време, както е убеден Mersini-Houghton, звездата губи значителна част от масата си, което прави невъзможно появата на  черна дупка.

„Аз все още не съм се възстановила от шока, – каза пред репортери професор Mersini-Houghton Mail Online, която сподели резултатите от своите изследвания. Проучвахме  този проблем повече от 50 години, и резултатите ни дават много неща за размисъл.“

Експерименталните данни един ден може да предоставят физически доказателства, че не съществуват черни дупки във Вселената. При това  Mersini-Houghton казва, че математическите изчисления вече са предоставили  неопровержимо доказателство за това.

Освен това, проучването очевидно може да хвърли съмнение върху достоверността  дори и на теорията за Големия взрив. Повечето физици вярват, че Вселената се е появил от сингулярност, която се разширява от момента на  Големия взрив, който е настъпил преди около 13,8 милиарда години.

Ако не съществуват черни дупки, то, както частично прогнозира професор Mersini-Houghton, тази теория може да се постави под съмнение. Съществуването на черни дупки бе предсказано от теорията на Айнщайн за гравитацията, но основният закон на квантовата теория гласи, че никаква информация из Вселената никога не може да изчезне.

„Физиците са се опитвали да се обединят теорията на гравитацията на Айнщайн и квантовата механика в продължение на много десетилетия, и аз успях да  направя това  първа, но резултатите са шокиращи – каза професор Mersini-Houghton.

http://bg.checkonline4you.com/senzatsionno-matematichesko-otkritie-cherni-dupki-ne-sashtestvuvat-video/

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *