Ебола вече е проблем за цялата Земя – но не и за България

ebolaРеакцията на световната общност за разпространението на вируса Ебола в Западна Африка не отговаря на сериозността и мащаба на проблема. Ясна индикация за това е, че вирусът вече достигна Мадрид в  Испания,  и до  американския  Далас. Засега мерките  сами по себе си не са достатъчни,  и са приемат твърде късно.

Представител на СЗО информира, че организацията е готова да изпрати до 600 служители в 45 области на трите страни, които са най-засегнати от епидемията. През последните 12 дни положението с вируса се е влошило драматично: 70% от заразените умират, а броят на жертвите на на  Ебола вече са почти 4 хиляди души.

В България, както обикновено се случва, не се предприемат никакви мерки. Което е още по – тревожно на фона на това, че у нас влизат нелегално  все повече неидентифицирани бежанци.

Един заболял от Ебола у нас, при нивото на здравеопазването, е в състояние да зарази десетки хиляди…. За последиците може всеки да се досети сам…

Related Posts

3 thoughts on “Ебола вече е проблем за цялата Земя – но не и за България

  1. Един болен от Ебола в България НЯМА да зарази хиляди. Не приказвайте глупости.
    Какви мерки да вземат – да затворят училищата, банките, магазините и да забранят ходенето по улиците?

  2. А колко ще зарази и кой казва, че трябва да се затварят тези учреждения? Трябва да има филтри навсякъде, каквито няма никъде! Аман от малоумни боклуци, които им плащат за да пишат глупости…

  3. Ние сме на принципа:-Няма проблеми ние сме застраховани против такава „случка“,и в следващия момент „ИЗНЕНАДААА“!еей ъм сега какво ша прайм?!?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *