Как да се отървем от хъркането за 10 минути

490x330_02_snoring_causes_accidents_reallyЗнаете ли, че причината за хъркането обикновено е подуване на основата на езика, което от своя страна позволява почти със сигурност да се каже, че имате някакви проблеми с черния дроб, а след като се възстанови добрата работа на черния дроб, това може да спре хъркането завинаги .
За черния дроб ще пишем друг път, а сега вижте как бързо да се отървете от хъркането .

Обикновено масажиране на езика, което се нарича и логопедичен масаж, помага за известно време да се отървем от хъркането ( не забравяйте да използвате стерилни ръкавици или измийте добре ръцете си ) .

Какво да направите:

– Отворете уста
– Леко изплезете езика си
– Направете това, което прави лекарят при преглед с дървена пластинка, само че сега с показалец – пъхнете пръста си в устата, и внимателно го поставете върху основата на езика
– С кръгови масажиращи движения го притискайте надолу (към брадичката )
– Можете да също така да започнете масажа от едната му страна и внимателно да масажирате в обратна посока.

Принципът е прост – при подуване на езика, когато масажирате, ще боли малко (настройте силата на натиск до комфортно ниво – лека болка). Просто трябва да продължите да масажирате докато болката отмине. Като премине – увеличавайте натиска до лека болка отново. Повтаряйте, докато вече няма болка.

Това е! Сега можете спокойно да отидете да спите   без да дразните с хъркането си.

Предупреждение! При такъв масаж на езика може да се появи рефлексът за повръщане. В такъв случай трябва постепенно, всеки ден, да масажирате така, че този рефлекс да не се появява – всеки ден да увеличавате дълбочината бавно и постепенно, докато достигнете наистина основата на езика.

по материали на meddaily

Бел. прев. Всички тези съвети всеки може да полза само по своя инициатива. Не препоръчваме нищо, а това е само опознавателен текст.

loading...

OБЩИ УСЛОВИЯ ЗА ПОЛЗВАНЕ НА СЪДЪРЖАНИЕТО НА САЙТА Забранява се възпроизвеждането изцяло или отчасти на материали и публикации, без предварително писмено съгласие на редакцията; чл.24 ал.1 т.5 от ЗАвПСП не се прилага; неразрешеното ползване е свързано със заплащане на компенсация от ползвателя за нарушено авторско право, чийто размер ще се определя от редакцията.