Симптомите на Ебола, които всеки трябва да знае

ebolaМедицинската система в Европа със сигурност е по-добре подготвена, отколкото тази на африканските народи, които в момента се опустошават от вируса Ебола. Но не е излишно малко  внимание при следните симптоми:

Треската е характерна  за повечето случаи на заразяване в вируса Ебола.

Висока температура (около 39 ° С или по-висока), и треска. Този симптом обикновено продължава  една седмица, но понякога по-малко.

Главоболието  обикновено се описва като тежко и болезнено. Този симптом може да присъства  дълго време, или периодично,  в кратки интервали от време.

Умора. Пациенти с Ебола, заради вирусната репликация, изпитват вялост. Те също могат да изпитват чувство на слабост и болки в мускулите.

Диария и повръщане. При прогресиране на  Ебола жертвата започва да изпитва стомашно-чревни разстройства. Често има повръщане;  възникват диария и проблеми с храносмилането. Това е един много опасен симптом.

Болки в стомаха. Дискомфортът в коремната област започва усилено да тормози жертвите. Появяват се спазми и остри болки в стомаха.

Хеморагична треска (вътрешно кървене) може да се получи на по-късните етапи на Ебола и значително увеличава риска от смъртност. Срокове за всеки от посочените по-горе симптоми, няма точно определени.

Тези симптоми у един човек може да се появят два дни след инфекцията, или дори в края на третата седмица. Симптомите на Ебола трябва да започнат да се лекуват незабавно, за да се предотврати разпространението на вируса.

Изолиране на пациента – това е един от малкото верни начини за защита на околните от Ебола. Правителствата на всички страни трябва да  наблюдават летищата за да не се допусне болни хора да пътуват.

Няколко фармацевтични компании спешно разработват лекарства за лечение на това заболяване. Някои лекарства, дори старите анти ХИВ препарати,  в момента се тестват при пациенти с Ебола. Има известен напредък в лечението на Ебола, но способ за пълно лечение  все още предстои да бъде открит.

http://bg.checkonline4you.com/simptomite-na-ebola-koito-vseki-tryabva-da-znae/

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *