Японски учени са изобретили лазерно изображение, плуващо във въздуха (видео)

1413805633070_wps_14_A_free_floating_image_creTехнологията на компанията Burton, позволява лазерните образи свободно да плуват във въздуха. Както уверяват създателите на уникалните лазерни изображения, един ден те могат да се проектират на небето и да предупреждават хората за опасности.

Сега технологията позволява да се показва контур на ябълка, въртящи се спирали и пърхащи пеперуди. Устройството фокусира интензивно лазерно излъчване във въздуха, както лупа концентрира слънчева светлина в една точка. Според директора на Burton Aкира Асано, «най-голямата особеност на нашата технология е, че можем да се фокусира светлината на едно място и да излъчваме светлина, където искаме“.

1413807112416_wps_24_Bat_signal3_PNG

Инженерите са уверени, че такова устройство би било полезно не само за реклама, а може да се използва за задействане на сигнали по време на големи бедствия, тъй като те може да се виждат и през деня и през нощта и не се нуждаят от екрани. Сега, технологията, която беше представена в Музея на науката в Токио, може да показва изображения на пет метра над устройството.

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *