Механизъм демонстрира мащабите на времето (видео)

76810381Този механизъм е създаден от Arthur Ganson и  не извършва никаква полезна работа. Но той може да  озадачи  всеки разумен човек, като ясно доказателство за мащабите на времето, с които   учени- астрономи изчисляват  възрастта на галактики, звездни купове и други мащабни космически обекти.

Двигателят на механизма се върти с 200 оборота в минута, в резултат на което задвижва  поредица от дванадесет еднакви механизми.

Валът на последния механизъм е зазидан в парче бетон, с който не се случва абсолютно нищо, което би могло да се види от човешкото око, при работата на цялата система.

Целият фокус на машината Arthur Gаnson е в това, че всеки един от 12-те механизми има предавателен  коефициент  1 към 50.

Лесно е да се изчисли, че първият механизъм се върти със скорост   4 оборота в минута, вторият механизъм прави за един  час 4.8 оборота, а след това  скоростта на въртене на механизмите се забавя  отначало до  мащабите на земните геоложки епохи и завършва с един истински космически мащаб от време, тъй като последното колело на този  механизъм прави пълен оборот, или  поне на теория може да го направи, за 2,3 трилиона години.

 

Това е скоростта, с която се въртят  колелата на  всичките дванадесет механизми на машината на Arthur Gаnson:
3-то колело – 1 оборот за 10.4 часа
4-то колело – 1 оборот за  3.1 седмици
5-то колело – 1 оборот за 2.98 години
6-то колело – 1 оборот за 149 години
7-мо колело – 1 оборот за 7452 годино
8-мо колело – 1 оборот за 372, 6 хиляди  години
9-то колело –  1 оборот за 18,6 милиона години
10-то колело – 1 оборот за 932 милиона години
11-то колело –  1 оборот за 47 милиарда години
12 -то колело – 1 оборот за 2,3 трилиона години

 

Трябва да се отбележи, че движението на механизмите на машината на Arthur Gаnsona са незабележими с просто око след четвъртото колело.

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *