Пол Крейг Робъртс: „Ограбените“ от Запада страни може да се обърнат към БРИКС

briksАко Гърция се отвърне от западните финансови институции, нейният пример може да последват и  други страни, „ограбени“ от Запада, заяви  в интервю за Кing World News US политическият и икономически активист Пол Крейг Робъртс.

Според Робъртс, Новата банка  за развитие, създадена от  страните от БРИКС, може да помогне на Гърция в областта на обслужването на дълга. Развитието на събитията в  Гърция следят  отблизо страни като Испания, Италия, Ирландия и Португалия, счита анализаторът.

„Ако тези страни разберат, че Европа няма намерение да изглади трудностите, натрапени им в рамките на режима за икономии, те ще се обърнат към Русия, Китай и Индия – държавите от БРИКС“, – предполага Робъртс.

„В такув случай тези страни също се обърнат гръб на  Германия, Вашингтон и Международния валутен фонд, които им налагат лишения и  ги ограбват, – казва анализаторът. В резултат може да настъпи истинска катастрофа, ако Западът се окаже  толкова глупав и арогантен, че  да не направи отстъпки.  Това ще  означава разпадането на Европейския съюз и НАТО. „

Related Posts

5 thoughts on “Пол Крейг Робъртс: „Ограбените“ от Запада страни може да се обърнат към БРИКС

  1. Да бе , и там вече ще настъпи светлото бъдеще да взимат кредити и да не плащат. Ще взимат . но в рубли или брикс валути . :)))) Нищо чудно и към Северна Корея да се обърнат и другарят Ким да ги приобщи. :))) Само в главата на комунисти има идея да взимат и да не плащат, но така или иначе идва момент да платят с лихвите че и повече.

    1. Светлото бъдеще ще го има след като се направи,без паразити,които да пречат.А тия кредитори са точно такива!

  2. Ще се радвам ако това се случи.Да се измъкнем и ние от тоя хаос в който ни набутаха без да ни питат!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *