Британските ВВС са провели най-мащабните си учения за последните 13 години

transall1Британският вестник The Sunday Times съобщава, че през март са се провели най-мащабните за 13 години маневри на ВВС сили на страната. Тяхната основна цел е била отработкa на сценарий за отразяване на масирана атака на военни самолети на врага.

Според вестника ученията са били проведени на 19 март, но в британските медии това се споменава за първи път. Провеждането на тези маневри авторите приписват на зачестилите случаи на поява в международното въздушно пространство на руски военни самолети.

В ученията са участвали повече от 30 военни самолети, включително 20 изтребителя „Тайфун“ и бомбардировачи „Торнадо“.

“ Кралските ВВС започнаха серия от учения за отработка на въздушен бой за проверка на готовността за всяка „масивна атака “ срещу противник на Обединеното кралство“ – пише Sunday Times.

През февруари началникът на генералния щаб на Кралските военновъздушни сили в оставка Michael Graydon предположи, че военновъздушните сили на Великобритания не са в състояние да окажат достойна съпротива на потенциален противник.

Related Posts

One thought on “Британските ВВС са провели най-мащабните си учения за последните 13 години

  1. Е такива учения на ВВС на САЩ или Запада станаха причина за катастрофата на Еърбъс А320 над френските Алпи.Стига са ни пълнили главата с глупости за втория пилот, въпросните журналисти.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *