Руски военен анализатор: Америка може да бъде унищожена с ядрен удар по Йелоустоун

226012924Руски военен анализатор смята, че страната му трябва да разработи оръжие, което може да предизвика у САЩ кошмарни цунамита и вулканични изригвания и да убие стотици милиони хора.

Колумнистът на „Военно-промишлен куриер“ Константин Сивков написа миналия месец, че Русия се нуждае от ново „мегаоръжие“, кото ще предизвика у враговете хаос и разрушения.

В своя статия, озаглавена „Ядрени спецчасти“, той твърди, че Русия трябва да разработи ядрени оръжия, които ще бъдат обслужвани от минимален персонал и в същото време ще могат да предизвикат цунами на американските брегове и изригването на вулкана в Националния парк Йелоустоун.

Според него, новите оръжия ще служат основно като асиметрична заплаха за САЩ, които сега се „придвижват към границите на Русия.“

В статията на Сивков има такива подзаглавия като „Спецификации за мегаоръжие“, „Един ден без Америка“, „На другия ден“ и „Апокалипсис – лесно и евтино“.

Руският анализатор казва, че, тъй като 80% от населението на САЩ живее в близост до бреговете, ако се предизвикат в Атлантическия океан или в района на разлома San Andreas цунами, това ще нанесе огромни щети на 240 милиона души.

Поглеждайки назад във времето към ударите на урагана „Катрина“ в Ню Орлиънс, той пише, че експлозията на ядрени бомби на океанското дъно ще създаде вълна с височина почти една миля, която ще залее крайбрежието.

Според военните, сеизмичната активност може да предизвика обратна вълна, която е в състояние да унищожи европейските съюзници на САЩ.

Сивков, председател на Академията за геополитически проблеми смята, че огромните сибирски територии на Русия, отдалечени от морето, ще помогнат на страната да минимизира щетите.

В своя апокалиптичен сценарий анализаторът вдига залога още по-високо, като отбелязва, че цунами може да събуди в Йелоустоун супервулкана, последно изригвал преди 640 000 години.

Експлозията ще бъде в състояние да покрие цялата територия на Съединените щати с многофутов  слой от вулканична пепел.

Според Сивков, тъй като активността на този вулкан нараства, Русия може да предизвика неговото изригване с „относително малък тласък – например удар с боеприпас от клас мегатон“.

Сивков е уверен, че конвенционалните средства за ядрено сдържане не са достатъчни, а и те са твърде скъпи за руската икономика, която е отслабена.

Анализаторът е убеден, че е прав, но това не означава, че такъв сценарий ще бъде възможен дори и в случай на ядрена война.

Списанието, за което пише Сивков – е отраслово издание с едва 2 хиляди фенове в руската социална мрежа „ВКонтакте“.

Владимир Путин лично едва ли слуша Сивкова, но анализаторът многократно е правили в руските държавни медии забележителни изявление по военните въпроси.

Според Сивков за предложения от него модел на сдържане е достатъчен един, подходящо оборудван коран, и тази система може да бъде готова в срок до десет години.

Преди това той вече е говорил за предполагаема война между САЩ и Русия. По-специално, той веднъж каза за прокремълската „Независимая газета“, че военните учения в руския Далечен изток са били посветени на отблъскване на хипотетична „японско – американска агресия.“

В други свои статии във „Военно-промишлен Куриер“ той призовава да се снабдяват руските въоръжени сили с по-мощни оръжия. Според МT, той изразява съжаление, че Русия харчи по- малко за армията си, отколкото САЩ.

Руснаците по-рано се отнасяха добре към Америка, но всичко се промени, когато между Москва и Вашингтон започна да нараства напрежението заради Сирия и Украйна.

През януари, 81% от руснаците заявиха, че имат много лошо, или като цяло лошо отношение към Съединените щати.

Въпреки че идеята за превръщането на Америка в пепел да изглежда зловеща, Сивков – не е първият, който говори по този начин в Русия.

В началото на украинската криза, когато Русия анексира Крим, водещият на руската държавна телевизия Дмитрий Киселев заяви, че президентът Обама е побелял, поради страха от руските ядрени оръжия.

Киселев заяви, че Русия е „единствената страна в света, способна да превърнат Щатите в радиоактивна пепел.“

http://www.dailymail.co.uk/news/article-3020810/The-Apocalypse-Simply-Cheaply-Russian-military-analyst-recommends-bombing-Yellowstone-supervolcano-San-Andreas-fault-nuclear-deterrent.html

Related Posts

2 thoughts on “Руски военен анализатор: Америка може да бъде унищожена с ядрен удар по Йелоустоун

  1. Ако Йелоустоун изригне, животът на цялата планета ще отиде на майната си… Идиоти.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *