Мистериозна снимка на НЛО се „изгуби“ в Министерство на отбраната на Великобритания

529771Мистериозна снимка на НЛО, направена през 1990 г., е била предадена на  Министерството на отбраната на Великобритания, но след това мистериозно „изчезва.“ Изследователи на проблема ще вземат участие в документалния филм, който скоро ще се появи по Channel 5, пише британският вестник Express.

Вестникът напомня за случая, когато бившият шеф на проекта за изследване на НЛО в Министерство на отбраната Ник Поуп открива НЛО, но данните са били скрити от властите.

Той ръководи проекта от 1991 г. насам. През това време той многократно е казвал, че в Обединеното кралство са установени редица следи от извънземни. Изследователят обяснява, че не е било лесно да работи: по-голямата част от данните, които открил, просто били отхвърляни от ръководството.

Според него най-фрапиращият пример е бил тогава, когато чиновниците получили снимка с „истински НЛО“, но засекретили тази информация и я скрили от обществото, въпреки че е трябвало да я  направят публично достояние още през 2009 година. Освен това и снимката „изчезнала.“

Въпреки това нейната реконструкция попада в Интернет. Оригиналните снимки са направени през август 1990 г. от двама туристи в Северна Шотландия. Това бил странен летящ обект с ромбоидна форма, който кръжал над района около 10 минути. Свидетелите успели да направят шест снимки на обекта, наречен по-късно Calvine. Интересното е, че по това време в небето се виждали и военни самолети, един от които също попаднал в кадър.

Тогава Поуп с подкрепата на Канал 5 успял да възстанови изображението за да се направи по-подробен доклад. Снимките и негативите били изпратени в министерството. Изследователят обяснява, че от там веднага потвърдили, че „снимките са реални“ и че „нямат идея какво е това.“

„Един дойде при мен на началника на отдела и взе снимката … Но когато министерството публикува доклади за НЛО, и бе  зададен въпрос за тази снимка, отговорът бе:“ Ние не знаем. Тя изчезна, „- казва Поуп. Според неговата версия, ръководителят „убедил себе си“, че обектът е бил таен прототип на самолет или безпилотник от САЩ, но не и НЛО.

В близко бъдеще Канал 5 ще пусне документален филм за Calvine, който ще се опита да се реконструира събитията.

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *