ЦРУ публикува разсекретени материали за НЛО

Героите на телевизионния сериал „Досиетата Х“ биха се радвали да научат, че ЦРУ  публикува серия от документи, с надпис „Секретно“, свързани с НЛО. Те са декласифицирани скоро след началото на новия  дългоочакван сезон на известния сериал. И в ЦРУ споменават за него.

„Смятаме, че агент Мълдър с удоволствие щеше да  използва тези документи, за да убеди всички в  съществуването на извънземен живот,  а скептично настроената  Скъли би могла да ги използва за да намери научна основа за появата в небето на неидентифицирани летящи обекти.“ – пише на сайта на  Централно разузнавателно управление на САЩ.

Публикуваните документи са от периода 1940-50 година. Те съдържат данни за НЛО, които са наблюдавани в  източната част на Германия, Испания и Северна Африка.

В един от докладите от  1952 г., се говори за  обект, оставящ следа от дим в небето над Барселона. „Аз прекосих проспекта  Хосе Антонио, вървейки към редакцията на вестника и видях странен обект,  летящ с висока скорост откъм летище El Prat на около 2000 метра над земята и оставящ следа от дим“ – е коментарът на  очевидеца.

В документа се казва, че обектът не приличал на никакъв познат досега въздушен съд, но не приличал и на така наречените летящи чинии. Той летял направо без да се върти около оста си. Светкавици и светлини по него свидетелят  не забелязал.

Също така  ЦРУ дават няколко съвета на тези, които искат да търсят извънземни цивилизации, и да разследват  случаи на НЛО, пише Huffington Post. Те са посъветвани да   съберат група съмишленици, да  дефинират обектите на изследването, а след това да се консултират с експерти и да създадат система, която позволява да се приема информация за нови случаи с  НЛО.

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *