Жените в Кьолн: Фрау Меркел! Къде си? Какво ще кажеш?

Стотици хора излязоха на улиците на Кьолн, за да протестират срещу поредицата от сексуални нападения и грабежи, извършени от банди от млади мъже в навечерието на Нова година.

Повечето от протестиращите бяха жени. Някои държаха плакати с искания към германския канцлер Ангела Меркел да предприеме необходимите мерки.

По-рано Меркел заяви, че е ядосана от „отвратителните нападения“ и призова съответните органи да направят всичко възможно, за да открият извършителите.

Свидетели на престъпления и полицията заявиха, че нападателите са приличали на бежанци от арабските страни и Северна Африка.

Бежанците нямат нищо общо?

Политическите лидери обаче призоваха германците да не свързват вълната от насилие с факта, че през миналата година в Германия са влезли над един милион бежанци и мигранти.

„Би било абсолютно невярно да се свързва групата мъже от северноафрикански произход с новопристигналите бежанци,“ – каза кметът на Кьолн Хенриета Рекар след среща с шефовете на полицията.

Германският министър на вътрешните работи Томас де Мезиер също смята, че не бива да се подозират бежанците, най-малко „на етап разследване.“

В същото време един полицай съобщи в социалните мрежи, че той сам е задържал осем заподозрени.

„Всички те са от тези, които са подали заявления за правото на убежище, с разрешения за пребиваване в ръцете си“ – пише той.

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *