Днес е пълнолуние – случват се загадъчни неща и се сбъдват всички желания

Почувствайте опияняващото  юлско  пълнолуние точно днес – 19 юли …
Това е изцеляващо и опияняващо пълнолуние. И в същото време – революционно. То ни изпълва с желанието  да се освободим.

Предвестник на промени и революции, планетата Уран образува напрегнат аспект (квадратура) с Луната и Слънцето. Това е особено мощен аспект, защото Уран  най-накрая се освобождава от сложната квадратура с Плутон за първи път от 2012 г., и може безпрепятствено да започне радикални промени.

Оставяйки миналото зад себе си и започвайки нова глава, ние можем вече официално да разперим криле и да излетим, тъй като пълнолунието се подкрепя от прекрасния аспект с пълната Луна на върха,  Слънцето в опозиция и  лечителите Хирон и Марс в Скорпион са  от двете страни.

Марс в Скорпион ще ни дава допълнителна енергия и ще  ни води, тъй като през последните две седмици той е бил заключен в неподвижно положение, което го е направило  напрегнат и замислен: много от нас чувстват въздействието му както на лично, така и на глобално ниво.

Сега Марс  също придобива  свобода, набирайки  скорост, а на втори  август той ще влезе в светлия, оптимистичен Стрелец.

След една много интензивна фаза в  последните няколко седмици, Марс в Скорпион започва да показва скритите, неявни проблеми.

Разкривайки определени истини от времето на последната нова Луна, често  свързани с борбата за власт и гняв, сега можем да се движим напред и да се лекуваме, тъй като  раненият  лечител Хирон образува мощен  лечебен аспект с Марс, изцелявайки и успокоявайки вълненията от последните седмици.

Време е да се отпуснете и да се забавлявате.

Защото  Меркурий и Венера сега са в игривия, радостен и весел Лъв. Дойде  време  да се празнува вътрешната радост и да се даде воля на вътрешното дете. Именно грижейки се за вътрешното си дете, ние ставаме щастливи, здрави и млади.

Меркурий в Лъв ни насърчават  към творческа изява на нашите желания и сърца. Това е време да се забавляваме, да блестим и да не се колебаем да бъдем себе си. Както и Лъв във Венера, те са радостни, щедри, великодушни и весели. Те ни даряват  огромна сила за създаване и изразяване на нужди в отношенията, изкуството и кариерата. Това е прекрасно време да се намери нова любов или да се насладите на нов пик в  съществуващите отношения.

С нюанси  на драма и ексхибиционизъм е дошло време да бъдете в центъра на вниманието и да покажете на света, какви сте наистина , подчертавайки цялата си светлина. Лъвът  обича лукса и разточителството, така че не пречи  да се поглезите.

Стартиралите през този период проекти и отношения имат добри шансове за успех в дългосрочен план и продължителност.

Венера и Меркурий предават  послания за любов, които ще са  в кулминация в пълнолуние на  18 август с друго съединение на Венера-Меркурий на върха в  редкия Божи  пръст, както и със затъмнение. Това ще разкрие следващия етап от нашето еволюционно развитие, където любовта е основна тема.

Слънце в Рак дава светлина на  пълната луна в Козирог, което ни дава по-дълбоко разбиране на нашия емоционален свят.

Луната представлява най-дълбоките ни емоции и вътрешното ни дете. Луната управлява Рак, и показва как можем да поемeм отговорност (Козирог) за емоционалните си и другите нужди.

И Рак и Козирог са много чувствителни и често крият своята  уязвимост под защитен покров. Рак често се крие в черупката си, а Козирогът изгражда  защитни стени около чувствителното си  сърце.

И Слънцето и Луната са в квадратура с революционния Уран, който иска да събаря стените, издигнати от нас около себе си. Това ни лишава от възможността да споделяме  любовта и да я чувстваме, както и да разрушава стените, ограничаващи убежденията, страховете и чувствата, че ние не сме достойни за любов. Уран в крайна сметка иска да ни освободи, отваряйки сърцата ни.

Само тогава можем да се свържем с любовта около нас, и да разчитаме на висшата космическа любов, с която всички ние се чувстваме в неразривна връзка.
Луна в  Козирог ни помага да укрепим нашата емоционална сила, вътрешен мир и сигурност.

Козирог често поема повече отговорност, докато Рак обича да лелее, да обича и да се грижи за другите, за сметка на собствените си нужди. Важно е да се осъзнае този дисбаланс, тъй като пълнолунието е време на равновесие и обединение на две противоположности.

Козирог повдига теми за това как ние сме посветени и отдадени на близките си хора, както и на творчество, талант и страсти в живота. Само с всеотдайност и преданост, ние можем да изградим солидна основа за всичко, което е особено важно за нас в живота.

Квадратурата на Сатурн и с възлите на съдбата и Нептун води до кулминация на темата за истината и заблудата. Минали събития и решения ще бъдат или верни  или неверни. Ние имаме избор – да осъзнаем  грешката си и да приемем истината. Ние трябва в крайна сметка да  поставим  под въпрос и да поемем  отговорност за собствената си вътрешна реалност, която, от своя страна, е отговорна за начина, по който ние виждаме и възприемаме реалността на външния свят.

Като се има предвид, че квадратът на Сатурн-Нептун ще продължи една година, ние трябва непрекъснато да се стремим да разграничаваме истината от заблудите.

След като се събудим за истината, ние ще направим революция. Нашата задача е  да изберем любовта вместо омразата, надеждата пред страха, единството вместо разделението, състрадание вместо безразличие, искреност вместо егоизъм.

Ние правим този избор за да  изберем послание за  любов и откритост, вместо за страх, омраза, и изграждане на вътрешни и външни стени.

„Любов и състрадание – това не е лукс, а  съществени неща. Без тях ние не можем да оцелеем. “ (Далай Лама)

Козирог означава власт, а Рак – любов. Ние трябва да вярваме и да разберем, че няма  по-голяма  сила от силата на  любовта.

„Когато властта на любовта преодолее любовта към властта,   светът ще познае мира.“ (Jimi Hendrix)

loading...

Share This: