Днес е пълнолуние – случват се загадъчни неща и се сбъдват всички желания

Почувствайте опияняващото  юлско  пълнолуние точно днес – 19 юли …
Това е изцеляващо и опияняващо пълнолуние. И в същото време – революционно. То ни изпълва с желанието  да се освободим.

Предвестник на промени и революции, планетата Уран образува напрегнат аспект (квадратура) с Луната и Слънцето. Това е особено мощен аспект, защото Уран  най-накрая се освобождава от сложната квадратура с Плутон за първи път от 2012 г., и може безпрепятствено да започне радикални промени.

Оставяйки миналото зад себе си и започвайки нова глава, ние можем вече официално да разперим криле и да излетим, тъй като пълнолунието се подкрепя от прекрасния аспект с пълната Луна на върха,  Слънцето в опозиция и  лечителите Хирон и Марс в Скорпион са  от двете страни.

Марс в Скорпион ще ни дава допълнителна енергия и ще  ни води, тъй като през последните две седмици той е бил заключен в неподвижно положение, което го е направило  напрегнат и замислен: много от нас чувстват въздействието му както на лично, така и на глобално ниво.

Сега Марс  също придобива  свобода, набирайки  скорост, а на втори  август той ще влезе в светлия, оптимистичен Стрелец.

След една много интензивна фаза в  последните няколко седмици, Марс в Скорпион започва да показва скритите, неявни проблеми.

Разкривайки определени истини от времето на последната нова Луна, често  свързани с борбата за власт и гняв, сега можем да се движим напред и да се лекуваме, тъй като  раненият  лечител Хирон образува мощен  лечебен аспект с Марс, изцелявайки и успокоявайки вълненията от последните седмици.

Време е да се отпуснете и да се забавлявате.

Защото  Меркурий и Венера сега са в игривия, радостен и весел Лъв. Дойде  време  да се празнува вътрешната радост и да се даде воля на вътрешното дете. Именно грижейки се за вътрешното си дете, ние ставаме щастливи, здрави и млади.

Меркурий в Лъв ни насърчават  към творческа изява на нашите желания и сърца. Това е време да се забавляваме, да блестим и да не се колебаем да бъдем себе си. Както и Лъв във Венера, те са радостни, щедри, великодушни и весели. Те ни даряват  огромна сила за създаване и изразяване на нужди в отношенията, изкуството и кариерата. Това е прекрасно време да се намери нова любов или да се насладите на нов пик в  съществуващите отношения.

С нюанси  на драма и ексхибиционизъм е дошло време да бъдете в центъра на вниманието и да покажете на света, какви сте наистина , подчертавайки цялата си светлина. Лъвът  обича лукса и разточителството, така че не пречи  да се поглезите.

Стартиралите през този период проекти и отношения имат добри шансове за успех в дългосрочен план и продължителност.

Венера и Меркурий предават  послания за любов, които ще са  в кулминация в пълнолуние на  18 август с друго съединение на Венера-Меркурий на върха в  редкия Божи  пръст, както и със затъмнение. Това ще разкрие следващия етап от нашето еволюционно развитие, където любовта е основна тема.

Слънце в Рак дава светлина на  пълната луна в Козирог, което ни дава по-дълбоко разбиране на нашия емоционален свят.

Луната представлява най-дълбоките ни емоции и вътрешното ни дете. Луната управлява Рак, и показва как можем да поемeм отговорност (Козирог) за емоционалните си и другите нужди.

И Рак и Козирог са много чувствителни и често крият своята  уязвимост под защитен покров. Рак често се крие в черупката си, а Козирогът изгражда  защитни стени около чувствителното си  сърце.

И Слънцето и Луната са в квадратура с революционния Уран, който иска да събаря стените, издигнати от нас около себе си. Това ни лишава от възможността да споделяме  любовта и да я чувстваме, както и да разрушава стените, ограничаващи убежденията, страховете и чувствата, че ние не сме достойни за любов. Уран в крайна сметка иска да ни освободи, отваряйки сърцата ни.

Само тогава можем да се свържем с любовта около нас, и да разчитаме на висшата космическа любов, с която всички ние се чувстваме в неразривна връзка.
Луна в  Козирог ни помага да укрепим нашата емоционална сила, вътрешен мир и сигурност.

Козирог често поема повече отговорност, докато Рак обича да лелее, да обича и да се грижи за другите, за сметка на собствените си нужди. Важно е да се осъзнае този дисбаланс, тъй като пълнолунието е време на равновесие и обединение на две противоположности.

Козирог повдига теми за това как ние сме посветени и отдадени на близките си хора, както и на творчество, талант и страсти в живота. Само с всеотдайност и преданост, ние можем да изградим солидна основа за всичко, което е особено важно за нас в живота.

Квадратурата на Сатурн и с възлите на съдбата и Нептун води до кулминация на темата за истината и заблудата. Минали събития и решения ще бъдат или верни  или неверни. Ние имаме избор – да осъзнаем  грешката си и да приемем истината. Ние трябва в крайна сметка да  поставим  под въпрос и да поемем  отговорност за собствената си вътрешна реалност, която, от своя страна, е отговорна за начина, по който ние виждаме и възприемаме реалността на външния свят.

Като се има предвид, че квадратът на Сатурн-Нептун ще продължи една година, ние трябва непрекъснато да се стремим да разграничаваме истината от заблудите.

След като се събудим за истината, ние ще направим революция. Нашата задача е  да изберем любовта вместо омразата, надеждата пред страха, единството вместо разделението, състрадание вместо безразличие, искреност вместо егоизъм.

Ние правим този избор за да  изберем послание за  любов и откритост, вместо за страх, омраза, и изграждане на вътрешни и външни стени.

„Любов и състрадание – това не е лукс, а  съществени неща. Без тях ние не можем да оцелеем. “ (Далай Лама)

Козирог означава власт, а Рак – любов. Ние трябва да вярваме и да разберем, че няма  по-голяма  сила от силата на  любовта.

„Когато властта на любовта преодолее любовта към властта,   светът ще познае мира.“ (Jimi Hendrix)

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *