Всеки от нас е малко Нострадамус

Нашият организъм има невероятна способност да предсказва бъдещи събития, дори без очевидни външни подсказки.

До това заключение стигнаха учени от американския Северозападен университет след анализ на резултатите от изследване. Това означава, че подсъзнанието ни знае повече, отколкото самите ние осъзнаваме.

Предчувствията не са нищо ново за учените, които отдавна са забелязали, че в нашето подсъзнание има повече информация, отколкото в нашият съзнателен ум. Например, запалените играчи на карти могат да изпитат вълнение, без да осъзнават какви карти е поставил опонентът им на масата. Изследването на Джулия Мосбридж показа, че нашето подсъзнание може да предвиди бъдещи събития с малка разлика във времето.

Например, ако седите на компютъра си и гледате видео или четете новини в социалните медии, няма да чуете шефа си да се приближава до бюрото ви. Но ако се настроите на това, можете да почувствате предстоящата заплаха предварително и да имате време да затворите всички ненужни прозорци на вашия компютър. Това е превантивна дейност на организма, която ви позволява да предвидите физиологичните промени, които ще последват събитието.

Учените наричат ​​това явление „аномална превантивна активност“, тъй като не се обяснява с настоящото разбиране на биологичните процеси. Това явление позволява да се предвидят физиологични промени без никакви индикатори и се случва в сърдечно-съдовата, нервната система и кожата.

В допълнение, тялото ни е в състояние ефективно да устои на сериозни заболявания самостоятелно. Проучване от 2008 г. установи, че оптимистичното мислене има защитни свойства.

Изследователят Ронит Пелед от израелския университет Бен Гурион изследва група жени с рак на гърдата и здрави жени. Оказа се, че жените с рак са се сблъскали с негативни събития преди диагнозата, като смърт на роднини или близки. Чувствата на щастие и оптимизъм обаче играят защитна роля.

Все още не е установен механизмът на взаимодействие между хормоналната, имунната и централната нервна система при устояването на болестите. Учените възнамеряват да проучат допълнително връзката между положителната нагласа и здравето, за да разработят подходящи превантивни мерки.

Последвайте ни в Телеграм

© 2023 energetika-bg.com All rights reserved!

Още по темата в нашата страница:


© 2023 energetika-bg.com All rights reserved!

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *