„Градът на безсмъртните“ в Тексас

Идеята за крионично съхранение на  човешкото тяло не е нова. Виждали сме подобни неща в много научно-фантастични филми, обаче, въпросът е дали е възможно  действително да се замрази  човешко същество, и след това да се  върне към живота след определен брой години.

Новият проект е посветен на тази задача, така че скоро в малък град в Тексас под името  Comfort ще се появи  гигантски център за крионично съхранение.

Тази „машина на времето“ е наречена „Меката на криогениката“. Тя  ще бъде в състояние да побере 50 хиляди замразени човешки тела. Съоръжението, проектирано от архитекта Стивън Валънтайн  също така ще бъде  защитено от  природни бедствия и ще е в състояние да устоява на всякакви бедствия – от  терористични атаки до  промени в морското равнище.

„ДНК, тъканни проби и самите криосъхранявани  пациент ще бъдат поставени в „машина на времето“, а  тяхната безопасност и сигурност срещу всякакви заплахи, както естествени, така и изкуствени, ще продължи  стотици години“, се казва на уебсайта на криогенния център „Timeship“.

Сградата ще бъде заобиколена от високи стени и обширен парцел земя. В допълнение към специалните  сгради за съхранение, комплексът ще включва изследователски лаборатории, библиотека и дори земеделски център. За да се избегнат инциденти центърът ще си построи и  собствен източник на електроенергия.

Наред със замразените човешки тела,  в криогенния  град също така ще бъдат съхранявани биологични материали, човешки органи, тъкани и клетки, а също така ДНК на застрашени видове живи същества.

Според «Timeship»  целта на проекта е нито повече, нито по-малко от това, да изпрати хора в бъдещето, както подсказва името на криогенния град. Твърди се, че той ще съществува и работи не един век.

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *