Каква е целта на мистериозната призрачна радиостанция, която излъчва вече 50 години? (видео)

За този странен обект е писано много, но отговори на главните  въпроси не са получени.

Мистериозната руска радиостанция „бръмчи“ всеки ден от 70-те години на миналия век.

Но никой не знае  кой или какво предава.

Посред руска   блатиста местност, в близост до   Санкт Петербург, има правоъгълни железни порти. Зад ръждясалите решетки се намира  колекция от радио- кули, изоставени сгради и електропроводи, граничещи с каменна стена. Това зловещо място е  в центъра на мистерията, която води   началото си от  Студената война. Мистерията  си има и име: „Зумер“ или «MDZhB» (UZB-76 MDZHB, ZHUOZ).

Повечето хора смятат, че Зумер е  руска военна станция. Това, което тя предава, обаче, определено е мистерия.

Може би станцията  предава данни на шпиони и военни групи в  цял ​​свят. Предаванията на къси вълни са много подходящи за тази цел.

Други, обаче, предполагат, че станцията има отношение към научните изследвания. В една скорошна статия се казва, че тази честота се използва, за да отразява сигнали от йоносферата.

Има и  по-малко правдоподобни идеи. Предполага се, че станцията може да бъде елемент от системата „Мъртъвци“. В случай на ядрена атака срещу Русия MDZhB автоматично задейства контраудар.

Някои дори предполагат, че всички тези предположения – са грешни, защото, докато хората съсредоточават вниманието си върху разгадаването на  мистерията MDZhB, важни съобщения могат да бъдат предавани по друг начин.

Зумер  е  късовълнова радиостанция с неизвестен произход, която  привлече внимание към себе си в края на 1970 г. и за първи път е записана през 1982 г.

Нейният радиошум  се  е променил през годините, но предаването винаги е придружено от някакво редово бучене, прекъсвано от  глас в редки случаи  от някой, който чете съобщения.

Предаването  се излъчва на честота 4625 кХц, което може да се приема навсякъде по Земята.

OБЩИ УСЛОВИЯ ЗА ПОЛЗВАНЕ НА СЪДЪРЖАНИЕТО НА САЙТА Забранява се възпроизвеждането изцяло или отчасти на материали и публикации, без предварително писмено съгласие на редакцията; чл.24 ал.1 т.5 от ЗАвПСП не се прилага; неразрешеното ползване е свързано със заплащане на компенсация от ползвателя за нарушено авторско право, чийто размер ще се определя от редакцията.