Ние всички отново ще умрем: Към Земята се приближава ужасната „Звезда на смъртта“

В академичния свят са разтревожени: Към нашата планета  бързо се приближава „гигантска Звезда на смъртта“ и това може да доведе до катастрофа, след която целият живот на Земята ще загине, разбира се, и човечеството.

Тази звезда е известна на  астрономите като HIP 85605 – едната от двете звезди в двойната система в  съзвездието Херкулес, намиращо се на  съвсем кратко разстояние от нас – 16 светлинни години.

И ако последните изследвания от д-р Корин Джоунс от Астрофизическия Институт  Макс Планк в Хайделберг са верни, тази звезда се движи по траектория за сблъсък с нашата Слънчева система. И учените са  почти на 90% сигурни, че тя ще я достигне.

И веднага след като HIP 85605 се окаже  в облака на Оорт, пълен  с астероиди, планетоиди и комети, небесното тяло може да разпръсне тези отломки във вътрешността на Слънчевата система,  което може да  предизвика гибелта на всичко живо  на нашата планета.

Но най-много тревожи учените това, че не само „Звездата на смъртта“ заплашва нашата планета: най-малко 13  различни обекти се състезават кой първи да унищожи Земята, към която те се носят с пълна скорост.

И това може да се случи много скоро, макар че  това „скоро“ е  по космическите, а не по земните стандарти: до евентуален сблъсък с тази звезда, която носи смърт, остават между  240 000 и  470 000 години.

Между другото, в съответствие с прогнозата, направена според резултатите от изследванията на повече от 50 хиляди звезди, „срещата“  на HIP 85605 със Слънцето –  е едно от няколкото такива сближения, които ще се случат  в Галактиката в близко бъдеще.

А  последната такава „среща“ е била  преди 3,8 милиона години, когато Микроскоп – гигант от клас G7 с маса  2,5 слънчеви – е бил  много близо до Слънцето – 0,35-1,34 парсека.

Related Posts

3 thoughts on “Ние всички отново ще умрем: Към Земята се приближава ужасната „Звезда на смъртта“

  1. Защо след като знаете, че се изнася богатството на страната ни не дадете гласност и да с търси отговор на това, а само ни зарибявате по фейса?

  2. Да идва по – бързо тази звезда, че да свърши най- после тази псевдодемокрацията!

  3. Ейййй, дано да съм жив, за да я видя тази „Звезда на смъртта“. 240 000, 470 000 години ей ги къде са…

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *