Вълшебна скала в Китай на всеки 30 години „снася“ каменни яйца (видео)

Малка скала в Китай, която на всеки 30 години загадъчно „снася“ яйцевидни камъни, отдавна озадачава учените. Жителите на едно от селата в провинция Гуейоу в Югозападен Китай наблюдават с изумление как тези перфектно гладки яйца постепенно порастват на скалата и в крайна сметка падат на земята.

Но сега геолозите, изглежда, са разкрили тайната на Чан Д Я, което означава „Скалата, която снася яйца“. Те са открили, че макар скалата да се е образувала преди 500 милиона години в камбрийския период, част от нея се състои от варовик. Според тях именно разликата във времето, необходимо за разрушаването на двата типа скала, води до появата на „каменните яйца“.

Но тази хипотеза въобще не обяснява как се появяват такива кръгли камъни или как се е появила варовиковата скална формация в геоложки регион на възраст 500 милиона години. Размерите на самата скала са само 20 метра дължина и 6 метра височина.

Много жители на близкото село носят яйцевидните камъни вкъщи, вярвайки, че те носят късмет. Смята се, че затова само 70 такива формации са запазени – останалите са загубени или откраднати.

Методът Хоопонопоно: 5 основни принципа на хармонизация на отношенията

В тази статия става дума за основните идеи на Хоопонопоно – хавайски начин за хармонизиране на отношенията. Методът Хоопонопоно има 5 основни принципа: 1. Вие не знаете какво се случва… Continue reading „Методът Хоопонопоно: 5 основни принципа на хармонизация на отношенията“

Вълшебната гора в Страната на баските (галерия)

Природният парк Горбеа се намира между провинциите Алава и Бискайя в Страната на баските, Северна Испания. Този парк се нарича „Вълшебната гора на Испания“ и е любимо място за отдих… Continue reading „Вълшебната гора в Страната на баските (галерия)“

Магически ритуал „Вълшебната пръчка“

В живота ви са настъпили тежки времена? Всичко ви е под „кота нула“,  в  душата ви е мрачно и нямате повече сили? Добре! Това ви се случва не за пръв… Continue reading „Магически ритуал „Вълшебната пръчка““

 

OБЩИ УСЛОВИЯ ЗА ПОЛЗВАНЕ НА СЪДЪРЖАНИЕТО НА САЙТА Забранява се възпроизвеждането изцяло или отчасти на материали и публикации, без предварително писмено съгласие на редакцията; чл.24 ал.1 т.5 от ЗАвПСП не се прилага; неразрешеното ползване е свързано със заплащане на компенсация от ползвателя за нарушено авторско право, чийто размер ще се определя от редакцията.