Живот след смъртта: Когато умрете вие знаете, че сте мъртви, защото съзнанието ви остава „живо“! (видео)

Когато умрете, вие знаете, че сте мъртви, сочат нови интригуващи изследвания на коматозни състояния.

Когато сърцето спре, кръвоснабдяването на мозъка бързо се прекратява – и в този момент се регистрира официалната смърт, пише express.co.uk.

Но изследванията показват, че умът и съзнанието на мъртвия човек продължават да работят, поне за определен период от време, т.е. умрелият човек може да наблюдава собствената си смърт.

И наистина, има доказателства, че „мъртвите хора“ дори могат да чуят как обявяват собствената им смърт, когато лежат на масата в операционната зала.

Страховитите нови изследвания отразяват сюжета на новия холивудски римейк на „Линия на смъртта“.

Филмът проследява група медици, които експериментират с почти смъртоносен опит, един по един, за да предизвикат химически спиране на сърцето си и да изпаднат в кома.

Във филма звездите установяват някаква форма на задгробен живот, но реалността на новото изследване е много по-странна и ужасна.

Д-р Сам Парния, ръководител на изследването в Лондонската школа по медицина в Ню Йорк, заяви, че хората на първия етап на смъртта си вероятно имат някаква форма на съзнание.

„Веднага щом това се случи, кръвта вече не циркулира в мозъка, което означава, че мозъчната функция спира почти мигновено.

– Изгубвате всичките си рефлекси в мозъчния ствол.

Д-р Парния и екипът му продължават да изследват докъде се разпростира съзнанието след смъртта, заедно с две други проучвания в Европа и Съединените щати върху хора, които са страдали от спиране на сърцето. И това е най-голямото такова проучване от този род.

Той казва: „Точно както екип от изследователи може да изучава качествения характер на човешкия опит с „любовта“, например, ние се опитваме да разберем какво изпитват хората, когато умират, защото ние разбираме, че това ще отрази универсалния опит, който всички ние ще имаме, когато умрем. „

Той добавя: „Ние също така изучаваме човешкия разум и съзнание в контекста на смъртта, за да разберем унищожава ли се съзнанието или продължава да съществува, след като вие сте умрели в рамките на определен период от време, и как това се отнася към онова, което се случва в мозъка в реално време.

„И доказателствата показват, че хората, чието сърце е спряло и след това е „включено“ отново – обикновено на операционната маса – могат точно да опишат какво се случва около тях.

„Новото проучване е продължение на тези констатации.“

Д-р Парния заяви за Live Science: «Те разказват за това как работят лекарите и медицинските сестри, и те разказва и за това, че осъзнават всички разговори, визуални неща, които се случват, които иначе не могат да им бъдат известни на тях“.

Обяснявайки момента на смъртта, той казва: „Всичко това се основава на момента на спиране на работата на сърцето. От техническа гледна точка това е моментът, когато настъпва смъртта.“

 

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *