Матрицата: Космическите лъчи вероятно ни показват, че всъщност живеем в моделирана Вселена

Живот в Матрицата – наистина ли е възможно това?

Ако вярвате в матрицата, то, както можем да си помислим, нашият ежедневен живот всъщност е симулация, генерирана от Всемогъщ компютър.

Тази идея обаче може да не е само научна фантастика, а „космическите лъчи“ могат  да ни покажат, че наистина живеем в моделирана вселена.

Извънземните лъчи са най-бързите частици, които съществуват и достигат до нас от  далечни галактики. Те винаги пристигат на Земята със специфична максимална енергия от 1020 електрон волта.

Ако има фискирана максимална енергия за частиците, това води до идеята, че енергийните нива са определени, специфични и ограничени от Външна сила.

По този начин, според изследванията, ако енергийните нива на частиците могат да бъдат моделирани, тогава може да бъде моделирана и останалата част от Вселената!

Опитът с използването на извънземни лъчи е разработен от Сайлъс Бийн, учен от Университета във Вашингтон. Той предполага  моделиране  пространството с използване на решетъчна мрежа.

Той изчислил, че енергията на частиците в моделирането е  свързана с разстоянието между точките на решетката и че колкото по-малък е размерът на решетката, толкова повече енергия могат да имат частиците.

Бяха положени много усилия, за да се разбере истината за Вселената и за моделираната реалност.

Ученият – философ Ник Бостром предположи възможност за живот във  виртуално моделирано пространство,  управлявано от нашите потомци, но именно Бийн и колегите му предложиха да се проведе по-конкретна проверка на хипотезата за моделиране.

Миналата година Бийн разказа за плановете си да се пресъздаде реалност, с използване на  математически модели, известни като калибровъчна теория на квантовите полета на КХД (квантова хромодинамика).

Ако наистина се намираме  в моделирана Вселена, която прилича на матрица, Бийн има интересно мнение.

Той разказа, че „симулаторите“, контролиращи всичко наоколо, сами могат да бъдат симулатори; ефект от типа  „сън в съня“, които могат да направят  всички научни изследвания безпочвени и ако сме симулация, тогава би било логично да приемем, че не изучаваме законите на природата, а техните изкуствени аналози.

Много учени със скептицизъм реагираха на „теорията на матрицата“. Ученият Питър Миликан, който преподава философия и компютърни науки в Оксфорд, предполага, че в крайна сметка това е грешка.

Професор Миликан обаче добавя, че според него би било полезно да се направи изследване на такива теории.

Разбира се, тази теория все още не е потвърдена 100%, но не е  и опровергана!

Още по темата:

Всемогъща ли е Матрицата???

Всемогъща ли е Матрицата? Ако разгледате снимките тук, можете да си помислите нещо по-различно. Изглежда, че Матрицата не само, че не е всемогъща, но и има доста лошо мнение за… Continue reading „Всемогъща ли е Матрицата???“

Бъг в Матрицата, извънземен или владеещ левитация: Футболистът Зей Джоунс не се подчинява на гравитацията (видео)

22-годишният американски футболист Зей Джоунс, който играе за отбора на „Бъфало Билс“, понякога не се подчинява на законите на гравитацията. До това заключение е стигнал популярният британски уфолог Тайлър Глокнер,… Continue reading „Бъг в Матрицата, извънземен или владеещ левитация: Футболистът Зей Джоунс не се подчинява на гравитацията (видео)“

 

И все пак Матрицата: Учени от ЦЕРН обявиха, че нашата Вселена не съществува!

Физици от ЦЕРН в хода на експерименти внезапно са установили, че не могат да намерят разлика между материя и антиматерия. Но това е просто невъзможно, защото в този случай частиците… Continue reading „И все пак Матрицата: Учени от ЦЕРН обявиха, че нашата Вселена не съществува!“

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *